Με την ιδιαίτερα αυξημένη φετινή τουριστική κίνηση που σημειώθηκε, η οποία ενέτεινε το πρόβλημα και λόγω της εκλογικής περιόδου που προηγήθηκε, αλλά και της μεταβατικής που διανύεται, κατά τη διάρκεια των οποίων απαγορεύεται η διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών, η συγκέντρωση ογκωδών αντικειμένων σε διάφορες περιοχές του τόπου οξύνθηκε σημαντικά.

Αντικείμενα, όπως ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, υλικά κατεδαφίσεων κ.α. Απορρίμματα που αποτελούν ειδική κατηγορία, χρήζουσα αντίστοιχα ειδικής μεταχείρισης, η αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη απόθεση των οποίων σε δρόμους, οικόπεδα, ρέματα και πάρκα, έχει δημιουργήσει σοβαρές εστίες ρύπανσης.

Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης και έχοντας επίγνωση της δυσκολίας αποτελεσματικής διαχείρισής της, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αποφάσισε να προχωρήσει σε προσωπική επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη, κα. Βούλα Πατουλίδου, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα.

Ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας και επιτακτικής ανάγκης, που υποβαθμίζει το περιβάλλον, την εικόνα του τόπου, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα και εγείροντας συγχρόνως σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Έτσι, μετά και τη θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας, λίγο μόνο απομένει μέχρι την αποσυμφόρηση του προβλήματος, με τις εργασίες για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων να ξεκινάει τις επόμενες μέρες. Οι περιοχές δε, στις οποίες πρόκειται να επικεντρωθούν οι παρεμβάσεις, αφορούν και στις τρεις (3) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, σε σημεία όπου παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση και ως εκ τούτου αυξημένος κίνδυνος, κυρίως για πρόκληση πυρκαγιών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.