Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αναμένεται να συρρεύσουν στη Ν. Μηχανιώνα, προκειμένου να γιορτάσουν την ημέρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης της Νέας Μηχανιώνας.

Γιορτάζοντας με μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια τα «Εννιάμερα της Θεοτόκου», που σηματοδοτούν τη λήξη της εορτής της Κοιμήσεως, η Εκκλησία, ο Δήμος Θερμαϊκού και όλοι οι επισκέπτες του, ενώνονται με το θρησκευτικό συναίσθημά τους να αποτελεί ισχυρό συνδετικό κρίκο.

Ένα συναίσθημα, το οποίο εκδηλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από μεγάλο αριθμό κόσμου που επισκέπτεται την περιοχή, ο οποίος αυξάνεται κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της ονομαστής αυτής θρησκευτικής εορτής. Στις 22 Αυγούστου δε – παραμονή αυτής – και ημέρα που πραγματοποιείται η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, αλλά και ανήμερα της γιορτής, στις 23 Αυγούστου, η προσέλευση των επισκεπτών κορυφώνεται.

Η απόδοση τιμής και το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης καθίσταται σκοπός, καθοδηγώντας τα βήματα των πιστών. Μια εικόνα που, μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα και τον ανείπωτο πόνο, μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες, προερχόμενους από την Κύζικο της Μικράς Ασίας, στη νέα πατρίδα, προσφέροντας παρηγοριά και ελπίδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ένα ταξίδι που κατέληξε στη Νέα Μηχανιώνα, όπου αρχικά χτίστηκε μία μικρή εκκλησία, το 1927, με το μακαριστό Μητροπολίτη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς κύρο Προκόπιο, να οικοδομεί το μεγαλοπρεπή ναό που σήμερα κοσμεί τον οικισμό και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου, θέτοντας το θεμέλιο λίθο του το 1975 και εγκαινιάζοντάς τον στις 27 Μαΐου 1984.

Οι φετινές εκδηλώσεις για τα «Εννιάμερα της Θεοτόκου», που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, έχουν ως εξής :
  • Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
18:15 : Πέρας προσέλευσης επισήμων

18:30 : Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου

20:30 : Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας Παναγίας Φανερωμένης
  • Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
07:00 : Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.