Με την Αλίκη γνωριστήκαμε  το μακρινό 1975.

Σπουδαστές κι οι δυο τότε στη Σχολή Στελεχών Υγεία του ΚΑΤΕ, στο Βότση. Εκείνη στο τμήμα Νοσηλευτών κι εγώ στους Φυσιοθεραπευτές.Λίγο μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μαζί αλλά και με άλλους φίλους στήσαμε την συνδικαλιστική παράταξη με όνειρα την βελτίωση του επιπέδου σπουδών αλλά και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, που τότε ήταν ανύπαρκτα.

Η Αλίκη πάντα στην πρώτη γραμμή με το αισιόδοξο και χαμογελαστό πρόσωπο και το έξυπνο σπινθηροβόλο βλέμμα. Σε έβλεπε, την αισθανόσουν οικεία - ακόμα κι αν δεν τη γνώριζες - και αισθανόσουν πως σε γραδάριζε, σε αξιολογούσε και σε κατέτασσε .... Αγώνες κοινούς για τρία χρόνια ....


Δεν χαθήκαμε μετά τη σχολή. Εκείνη στο ΑΧΕΠΑ, αρχικά νοσηλεύτρια, σύντομα προϊσταμένη, αργότερα διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Όλα αυτά με συνεχή εκπαίδευση κι επιμόρφωση. Πτυχίο Νοσηλευτικής Πανεπιστημιακού επιπέδου, διαρκής παρουσία και παρουσιάσεις σε Ιατρικά συνέδρια, αλλά και δίπλα στον άρρωστο με πρωτοφανή δοτικότητα και μόνιμη ανιδιοτέλεια.

Χωρίς ποτέ να αποστασιοποιηθεί, ούτε κατ' ολίγο από τις δημοκρατικές αρχές που την καθόριζαν στο επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η προσφορά της αναγνωρίστηκε με την ανάθεση της Αντιπροεδρίας της Δ' (Δ)ΥΠΕ, όπου επέδειξε - όπως πάντα άλλωστε - απαράμιλλο ήθος κι εργατικότητα και το κυριότερο παραγωγικότητα στο άνοιγμα νέων δρόμων στον πολύπαθο τομέα της ΥΓΕΙΑΣ.

Νεοκάτοικος στον Θερμαϊκό για περισσότερο από είκοσι χρόνια εμπλούτισε τον τόπο μας, επέδειξε - με τα γνωρίσματα του ενεργού πολίτη - πρωτοβουλίες σε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων υγειονομικού χαρακτήρα, που βοήθησαν συμπολίτες μας.


Αναμνηστική φωτο από την επιδημιολογική έρευνα που διενεργήθηκε στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας. Με φοιτήτριές της.

Δημιούργησε τη σελίδα Φίλοι του ΚΥ Ν Μηχανιώνας και Περιφερειακών Ιατρείων με σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας και των δράσεων του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας και των Περιφερειακών του Ιατρείων.

Από πολλά χρόνια Καθηγήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Και πρόσφατα με τη δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Της Ελλάδος, μέλος της Διοίκησής του.
Ένα διακεκριμένο μέλος του τομέα Υγείας της χώρας, της τοπικής κοινωνίας μας και μια αγαπητή φίλη δεν βρίσκεται μεταξύ μας.
Έφυγε για το μακρινό ταξίδι της ,αφήνοντας τους αγαπημένους Θοδωρήδες της, τον Θοδωρή και τον Άκη, γιο και σύζυγο, συντετριμμένους, μετά από άνιση μάχη με την επάρατο, σήμερα το πρωί.

Η θρησκευτική κηδεία θα γίνει αύριο στις 10.30 πμ στον Ιερό Ναό της Οσίας Παρασκευής στους Ν. Επιβάτες και η ταφή στα κοιμητήρια των Ν. Επιβατών.

Τεθλιμμένοι φίλοι και συνεργάτες καθώς και φοιτήτριες Νοσηλευτικής (που τόσο κοντά τους ήταν σε όλη τη ζωή της) καταθέτουν με σημειώματα στην σελίδα της την αγάπη και την οδύνη τους για την απώλεια.
Αλίκη μας λείπεις ήδη ..... Καλό παράδεισο !!!


Η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος για τον θάνατο της Αλίκης
Η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη της για τον απροσδόκητο χαμό του μέλους της, καθηγήτριας Νοσηλευτικής κ. Αλεξάνδρας (Αλίκης) Δημητριάδου.
Η καθηγήτρια κ. Δημητριάδου, ένας άνθρωπος ξεχωριστός για το ήθος της, την ευθύτητά της, και με βαθιά δημοκρατική αντίληψη, είχε διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής και Υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος. Σε όλες τις θέσεις που εργάστηκε προσέφερε έργο με προσήλωση, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια. Σημαντικό είναι και το ακαδημαϊκό και ερευνητικό της έργο με μακρόχρονη συνεισφορά στην εκπαίδευση πολλών γενεών νοσηλευτριών και νοσηλευτών στη Βόρεια Ελλάδα.
Το Ίδρυμα έχασε ένα σημαντικό του στέλεχος.Η Δ.Ε. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της για την απώλεια της εξαιρετικής και αγαπητής συναδέλφου στην οικογένειά της και αποφασίζει αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό στα Παιδικά Χωριά SOS.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.