Θυμάμαι την άποψη αντιδημάρχου (όχι νυν ) που θέλοντας να καταδείξει τη δύναμη των εργαζομένων στον Δήμο - τη μεγαλύτερη ενιαία άλλωστε εργασιακή συλλογικότητα - ισχυριζόταν, ίσως και με κάποια υπερβολή, πως αυτή είναι που αναδεικνύει δήμαρχο στον Θερμαϊκό.
Δεν έχουμε αυτή την γνώμη, αλλά σίγουρα η συγκεντρωμένη και ενωμένη ισχύς ενός εργασιακού σωματείου εργαζομένων θεωρούμε πως είναι αποφασιστικός παράγοντας για την επίδειξη παραγωγικού ή μη έργου σε μια επιχείρηση, πόσο μάλλον σε μια αυτοδιοίκηση.
Διαβασμένος φαίνεται πως προχωράει στον τομέα αυτό ο νέος δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, γνωρίζοντας φυσικά και τα προβλήματα που προσέθεσε στη διοίκηση του προκατόχου του, εκτός των άλλων, και η μη αγαστή του συνεργασία και οι διαρκείς κόντρες με τη διοίκηση του εργασιακού σωματείου.
Έτσι φρόντισε να έχει μια επικοινωνιακού (ελπίζουμε και ουσιαστικού) τύπου ευρεία συνάντηση γνωριμίας -όχι μόνο με το ΔΣ αλλά - με όλο το προσωπικό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε παροχή όλων των απαιτούμενων μέσων (έπιπλα, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα κλπ), ώστε να παραχθεί περισσότερο και ποιοτικότερο έργο επ' ωφελεία των δημοτών.
Και δεσμεύτηκε (για το αυτονόητο και παγίως προσφερόμενο από την υγειονομική ασφάλιση όλων των εργαζομένων) πως μέχρι το τέλος του έτους όλοι οι εργαζόμενοι θα υποβληθούν στις ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους εργαζομένων.

Ο κ. Τσαμασλής επεσήμανε στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους πως «εσείς, οι εργαζόμενοι, είστε ο Δήμος. Αν δεν κινηθούν τα γρανάζια της μηχανής για την εξυπηρέτηση του πολίτη, ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καταδικασμένος να αποτύχει» και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Εμείς σας εμπιστευόμαστε απόλυτα! Εμπιστευθείτε μας και σεις και σύντομα ο τόπος μας θα είναι πρότυπο ζωής».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Πέτρος Πετρίδης, και παρουσιάστηκαν οι νέοι συνεργάτες του Δημάρχου.

Η συνάντηση έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου και βγήκαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες των εργαζομένων με τη νέα σύνθεση της διοίκησης του Δήμου. 


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.