του ακτιβιστή 

Με την παρακάτω ανάρτηση ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής τους κατοίκους - μέσω facebook - για τις εξελίξεις στο πρότζεκτ της απομάκρυνσης των ρομά από τον Δήμο Θερμαϊκού.
Με αρκετή αυταρέσκεια - παρά τα απτά, είναι αλήθεια, αποτελέσματα των ενεργειών του - θεωρεί ότι απομακρύνθηκε το "αγκάθι" των ρομά πληροφορώντας μας πως γκρεμίστηκαν 205 τσαντίρια και ότι έχουν απομείνει μόνο 5.
Η ανάρτησή του:
Με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να απομακρύνουμε το Αγκάθι από την περιοχή μας και βλέπω όλους σας να βοηθάτε για το τελικό καλό αποτέλεσμα, σας ευχαριστώΠαραλάβαμε μια περιβαλλοντική, υγειονομική αλλά και ανθρωπιστική «βόμβα». Με πολύ δουλειά, με την αγαστή συνεργασία των αρχων του κρατους, Την ενεργό συμμετοχή της περιφέρειας του Δήμου Θέρμης Του Δήμου Συκεών και του Δήμου Αμπελοκήπων αλλά και με την δίκη σας συμπαράσταση πετύχαμε να απομακρύνουμε τα 205 από τα 210 παραπήγματα στην περιοχή ......... Σύντομα θα ξεκινήσουμε την διαδικασία απομάκρυνσης όλων των επικίνδυνων υλικών από την περιοχή και την σταδιακή ανάπλαση της. Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη με στόχο ο Δήμος μας να γίνει αυτό που ονειρευόμαστε όλοι.

Η αλήθεια φοβόμαστε πως δεν είναι ακριβώς αυτή. Σύμφωνα με τους ρομά υπάρχει η αίσθηση πως μάλλον παραπλανήθηκαν από υποσχέσεις του δημάρχου, που μάλλον δεν φαίνεται να υλοποιούνται ως αυτή τη στιγμή.
Εκτίμησή μας είναι πως παρά την εκμετάλλευση των αντιθέσεων "ντόπιων" και "ξένων" ρομά, το γκρέμισμα μεγάλου αριθμού παραγκών και τον αποκλεισμό του καταυλισμού, με κατάργηση της πρόσβασης μέσω όλων των αγροτικών δρόμων πλην ενός, υπάρχει σημαντικός αριθμός παραπηγμάτων, σαφώς μεγαλύτερος των πέντε που ισχυρίζεται ο δήμαρχος. 
Έκδηλη είναι η ανησυχία των τσιγγάνων, ιδιαίτερα μετά την διακοπή παροχής νερού, που τους στερεί από όποια υποτυπώδη καθαριότητα και τους αναγκάζει να κουβαλούν με μπιτόνια νερό από κοινόχρηστες βρύσες του Δήμου.
Αίσθησή μας είναι πως παρά τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας δημάρχου και εκπροσώπων των ρομά, ενδεχόμενη αθέτηση των συμφωνηθέντων θα αποκαλύψει εχθρικότητα που είναι αδύνατο να εκτιμηθεί πως ακριβώς θα εκδηλωθεί.
Η χειρόγραφη πινακίδα που γράφτηκε από νεαρούς ρομά στην είσοδο προς τον καταυλισμό μάλλον έρχεται να ενισχύσει την προηγούμενη εκτίμησή μας: "Δεν φεύγουμε αν δεν δοθεί χώρος μετεγκατάστασης ρομά Περαίας"



Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Περαίας

Από την άλλη  οι κάτοικοι, της Περαίας κύρια, φέρονται να επιβραβεύουν πλήρως τις ενέργειες του δημάρχου. Βλέπουν το σταμάτημα των καύσεων και θεωρούν πως η αποφασιστικότητά του φέρνει αποτελέσματα στο ζήτημα της απομάκρυνσής των ρομά από τον Θερμαϊκό. Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα στήριξης στον δήμαρχο (όπως εκφράζονται στα κοινωνικά δίκτυα) που φαίνεται πως κερδίζει το στοίχημα της αποδοχής από τον πρώτο μήνα ανάληψης της διοίκησης.














Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.