Ερ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, πώς βλέπετε το μέλλον για την Πλεύση Ελευθερίας μετά τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές;

Απ: Η Πλεύση Ελευθερίας αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα, σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο στόχος μας να μπούμε στη Βουλή δεν επιτεύχθηκε, όμως ο στόχος μας να δουλέψουμε σκληρά για να απελευθερώσουμε τη χώρα μας από το καθεστώς του Χρέους εξακολουθεί να είναι η κινητήρια κατεύθυνση της δράσης μας.
Στο διάστημα που ανοίγεται, η Πλεύση Ελευθερίας στοχεύει να εκπροσωπήσει όχι μόνο τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους εκείνους που δεν εκπροσωπούνται στη σημερινή Βουλή.
Είμαστε, άλλωστε, η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, μιας και στη Βουλή δεν υπάρχει αληθινή αντιπολίτευση..

Ερ: Σε ποιους άξονες θα κινηθείτε στο επόμενο διάστημα;

Απ: Στο επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις, όπως ανακοινώσαμε και στη ΔΕΘ: η πρώτη είναι η κατάρτιση και η εμβάθυνση ενός σχεδίου απελευθέρωσης της Ελλάδας από το καθεστώς υποδούλωσης που έχει επιβληθεί. Θα παρουσιάσουμε με λεπτομέρεια τον εναλλακτικό δρόμο, αποκήρυξης του χρέους, που καμμία Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν ακολούθησε.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει εναλλακτική, για την πραγματική ευημερία των πολιτών, με ελευθερία και δημοκρατία. Και θεωρούμε υποχρέωσή μας, αυτήν την εναλλακτική να την επεξεργαστούμε και να την εξηγήσουμε στον κόσμο, προσκαλώντας τον να την στηρίξει. Δεν είναι λογικό να αποδεχόμαστε ότι οι σημερινές γενιές και οι επόμενες θα ζήσουν υπόδουλες σε ένα χρέος που δεν οφείλουν, ελπίζοντας μόνον για κάποιες ελαφρύνσεις «φιλευσπλαχνίας» των δανειστών, ενώ μπορούμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την πατρίδα και το λαό μας.
Η δεύτερη κατεύθυνση για το επόμενο διάστημα είναι η παρουσία μας σε όλη τη χώρα και η ενεργοποίηση των πολιτών που μας στηρίζουν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μιας και είμαστε ένα κίνημα που η δύναμή του είναι οι άνθρωποι.


Ερ: Με πρωτοβουλία σας βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας στις εθνικές εκλογές. Γιατί ζητήσατε την επανακαταμέτρηση; Έχετε ενδείξεις περί αλλοίωσης του αποτελέσματος;

Απ: Ζητήσαμε επανακαταμέτρηση συνολικά των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, γιατί έχουμε σοβαρά ερωτηματικά για το σύστημα επεξεργασίας και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά η Singular Logic. Από τον μέχρι τώρα έλεγχο, τα ευρήματα είναι σημαντικά, ορισμένα ήταν εντελώς αναπάντεχα και αποκαλύπτουν πολλά. Προσκρούσαμε σε αρκετές, περίεργες αρνήσεις και καθυστερήσεις, όμως θα επιμείνουμε μέχρι τέλους.
Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, θα προβούμε σε ανακοινώσεις.


Ερ: Πώς βλέπετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι τώρα ως πρωθυπουργό και τη διακυβέρνηση της ΝΔ ;

Απ: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε με το πλεονέκτημα ότι διαδέχθηκε την προηγούμενη τραγική διακυβέρνηση Τσίπρα. Πόνταρε σε μια πρώτη περίοδο, στην οποία θέλησε να δείξει ετοιμότητα και δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, στην πρώτη αυτή περίοδο έκανε τη δική της θεαματική κωλοτούμπα στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνον αποδεχόμενη να την εφαρμόσει, αλλά και απαιτώντας την «αυστηρή εφαρμογή της», ενώ προεκλογικά διακήρυσσε ότι είναι καταστροφική. Έκανε και μια δεύτερη κωλοτούμπα, αφού πια δεν επιζητεί την διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς και επιλήψιμης προηγούμενης διακυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι «δεν θα μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών».
Εμείς καταγράψαμε ήδη στη ΔΕΘ τις βασικές μας θέσεις και αντιρρήσεις στη μέχρι σήμερα Κυβερνητική πολιτική, σε μια σειρά τομέων, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχουμε ολοσχερή αντίθεση στην άσκηση οικονομικής πολιτικής υπό Επιτροπεία. Και, βέβαια, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην επιλογή να ορισθεί Έλληνας Επίτροπος ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ένα πρόσωπο που διαδραμάτισε μελανό ρόλο, στηρίζοντας το πραξικόπημα των δανειστών εναντίον της χώρας μας το 2015 και εκπροσωπώντας την Τρόικα στην Ελλάδα. Δεν μπορεί την Ελλάδα να εκπροσωπεί ένα πρόσωπο που έχει δράσει εναντίον της χώρας, στο πλευρό των δανειστών.

Ερ: Ζητήσατε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μήπως αυτή η πρόταση ποινικοποιεί το δημόσιο βίο;

Απ: Ο λαός έχει δικαίωμα στην αλήθεια. Έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποια γεγονότα, ποια πρόσωπα και ποιες αποφάσεις οδήγησαν στην προδοσία του 2015. Ποιοι και γιατί διαπραγματεύθηκαν ανεύθυνα και προσχηματικά. Γιατί δεν χρησιμοποίησαν τα διαπραγματευτικά εργαλεία της χώρας και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Γιατί πρόδωσαν έναν ολόκληρο λαό που είπε αυτό το γενναίο ΟΧΙ. Εάν αυτά ερευνηθούν, θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είχε και εξακολουθεί να έχει εναλλακτική. Ότι η συνθηκολόγηση δεν ήταν μονόδρομος, αλλά επιλογή μιας Κυβέρνησης που δεν υπηρέτησε τον ελληνικό λαό αλλά τα προσωπικά συμφέροντα και τις ιδιοτελείς επιδιώξεις της.

Ερ: Στείλατε μια ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Γαβρά για τη νέα ταινία του ''Ενήλικες στο δωμάτιο…

Απ:Περιμένω μια απάντηση στην επιστολή μου. Θέλω πραγματικά να γνωρίζω γιατί αυτός ο σπουδαίος καλλιτέχνης και πολιτικοποιημένος άνθρωπος δεν θέλησε να διασταυρώσει τα ιστορικά γεγονότα. Γιατί επέλεξε να υιοθετήσει το σενάριο αυτό-ηρωοποίησης ενός ανθρώπου που φέρει τεράστια ευθύνη για όσα συνέβησαν, που διαπραγματεύθηκε επιπόλαια κι ανεύθυνα, χωρίς νομικό επιτελείο, παραιτήθηκε από δικαιώματα της χώρας και δεν χρησιμοποίησε τα εργαλεία που είχε στα χέρια του. Κυρίως, το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, με βάση το οποίο μπορούσε και όφειλε να αρνηθεί στοιχειοθετημένα την αποπληρωμή του παράνομου και απεχθούς χρέους. Ο Κώστας Γαβράς ήταν από τους πρώτους που στήριξαν, το 2015, το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας. Γνωρίζει ότι είχαμε εναλλακτική, που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης δεν ενεργοποίησαν. Θεωρώ ότι κανένας, ούτε ο Κώστας Γαβράς, δεν έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα μιας τόσο τραυματικής περιόδου για τη χώρα με τρόπο που αλλοιώνει την αλήθεια και εξωραΐζει τον ρόλο προσώπων που φέρουν ευθύνη για ό,τι συνέβη.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.