Με δελτίο Τύπου παίρνει θέση αντίθετη με την πρόσκληση του Δημάρχου σε Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, να συμβάλλουν εθελοντικά στο έργο του Δήμου, η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θεωρεί πως ο θελοντισμός στον καπιταλισμό καμία σχέση δεν έχει με την αλληλεγγύη και με τη διάθεση προσφοράς για έναν κοινό σκοπό.
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Πριν από λίγες μέρες διαβάσαμε ανακοίνωση του δημάρχου όπου καλούσε μηχανικούς κάθε ειδικότητας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τεχνική υπηρεσία για έργα υποδομής που είναι αναγκαία στο δήμο μας.

Πραγματικά αποτελεί πρόκληση σε εποχές τέτοιου μεγέθους ανεργίας και ειδικά στο κλάδο των κατασκευών, να καλεί νέους επιστήμονες σε τσάμπα εργασία, αντί να διεκδικεί μαζί με τα σωματεία και το οργανωμένο κίνημα την πρόσληψή τους σε δομές του δήμου με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
· Ένα πρώτο στοιχείο που προκύπτει από αυτήν την πρόσκληση είναι οι ελλείψεις σε έργα υποδομής και ειδικά αυτών που αφορούν την καθημερινότητα, στο δήμο μας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε πολλές φορές και σε κάποιες περιπτώσεις με τραγικά αποτελέσματα πχ πλημμύρες .
· Ένα δεύτερο στοιχείο είναι οι ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου στις υπηρεσίες του δήμου μας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στο παρελθόν, από τις αναθέσεις εργασιών σε ιδιωτικά γραφεία και από τις υπερβάσεις των εργαζόμενων για να ολοκληρωθούν διάφορες εργασίες. 
Το θλιβερό και το επικίνδυνο μαζί όμως βρίσκεται στην πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής, για την αντιμετώπιση των παραπάνω υπαρκτών προβλημάτων, να προκρίνει την εθελοντική εργασία. 
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Ο εθελοντισμός στον καπιταλισμό καμία σχέση δεν έχει με την αλληλεγγύη και με τη διάθεση προσφοράς για έναν κοινό σκοπό. Αντίθετα οδηγεί στη χειραγώγηση της συνείδησης του λαού για την αποδοχή του ως εναλλακτική λύση απέναντι σε καταστάσεις και για την αποδοχή της σταδιακής απαλλαγής του κράτους από την υποχρέωσή του να καλύπτει λαϊκές ανάγκες με χρηματοδοτήσεις, προϋπολογισμούς και προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και εν τέλει οδηγεί στην οριστικοποίηση τέτοιων λύσεων.
Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνδημότες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συνταχθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα διεκδικώντας προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε όλες τις δομές του δήμου μας, χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για έργα που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γιατί αλήθεια κα. Μώραλη θέλεις μόνον να ακούγεσαι, έστω κι΄αν δεν λες τίποτα; Φοβάσαι μήπως σε ξεχάσουμε; Δεν θα σε ξεχάσουμε, όπως δεν ξεχνάμε το τι σημαίνει Αριστερά και το τι έκανε αυτή στην Ελλάδα και τους Ελληνες... Μήπως πρέπει να καταργηθούν και οι παρελάσεις μέρα που είναι, γιατί "θυμίζουν" κατά την ιδεοληψία σας μιλιταρισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.