Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εισαγγελέως κας Γεσθημανής Χατζηπαρασίδου, στο γραφείο της στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να προσεγγίσει και διευθετήσει το οξυμένο πρόβλημα των καύσεων στην περιοχή των τσαΐριών της Περαίας.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Θερμαϊκού και Θέρμης, Γ. Τσαμασλής και Θ. Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος Θερμαϊκού, εκπρόσωποι της κίνησης πολιτών ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος και εκπρόσωπος των ρομά.

Η εισαγγελέας ζήτησε, αυτό που εξορκίζουν (για άγνωστο λόγο) δήμαρχος Θερμαϊκού αλλά και άλλοι αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων στον Θερμαϊκό (που προκρίνουν την βίαιη διοικητική τους αποβολή), την εξέταση και προώθηση της μετεγκατάστασης του οικισμού σε άλλο χώρο και κάλεσε τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να εντοπίσουν τον πλέον κατάλληλο τόπο, δεδομένου πως υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για τον σκοπό αυτό.

Να θυμίσουμε πως ανάλογη έκθεση είχε καταθέσει για το ζήτημα και ο συνήγορος του πολίτη, η οποία λοιδορήθηκε από τον δήμαρχο Θερμαϊκού κατά την ανοιχτή συζήτηση των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΠΑ, στις 23/10/19 (εδώ)

Η σύσκεψη που προφανώς δεν έγινε κατορθωτό να εκτονώσει την ένταση, αφού οι καύσεις υλικών που προκαλούν επιβάρυνση του περιβάλλοντος συνεχίζονται αμείωτες, κατέγραψε τις θέσεις και απόψεις των συμμετεχόντων σ' αυτήν:

Οι ρομά δια του αντιπροσώπου τους αρνήθηκαν πως είναι οι δράστες της παραβατικής αυτής δράσης.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού ζήτησε την βίαιη αποβολή τους από τον χώρο, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για διοικητική τους αποβολή.

Οι κάτοικοι δια των εκπροσώπων τους στην Κίνηση Πολιτών ζήτησαν το σταμάτημα των καύσεων που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού στην Περαία και στις γύρω περιοχές και υποστήριξαν την θέση του Δημάρχου.

Η προτροπή της εισαγγελέως ήταν πως πρέπει να ακολουθηθεί πολιτική εκτόνωσης των εντάσεων και πρότεινε να ακολουθηθεί η οδός της αναζήτησης οικονομικών πόρων που θα αξιοποιηθούν ώστε να δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά της περιοχής σε άλλο καταλληλότερο μέρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.