Μόλις πριν τέσσερις εβδομάδες ο δήμαρχος Θερμαϊκού, όπως και στελέχη της διοίκησής του πρόβαλλαν με αναρτήσεις τους - αλλά και με εντυπωσιακές φωτο από άλλες περιοχές - την δημιουργία μαζί με την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (που όπως φάνηκε δεν ήθελε κανένας δήμος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης)  και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΚΑΦΩΝ στη Ν. Μηχανιώνα.

Η ανάρτηση εδώ:

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού, η πρόταση μας για την δημιουργία, κατασκευή, λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης αλλά και τουριστικό καταφύγιο (Μαρίνα τουριστικών σκαφών) στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού (Ν. Μηχανιώνα). Εκατοντάδες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην περιοχή μας! Ο Δήμος Θερμαϊκού γίνεται πόλος έλξης επενδύσεων που δημιουργούν προοπτική ανάπτυξης & ουσιαστικά γίνεται το επίκεντρο ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ αναπτυξιακών επενδύσεων.#ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ#ΔΗΜΟΣ_ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Χθες διαπιστώσαμε σε εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ (εδώ), που δημοσίευσε η ιστοσελίδα voria πως έχει συμφωνηθεί από Καράογλου, Γεωργιάδη και Καϊτεζίδη (υπουργό Μακεδονίας Θράκης, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη αντίστοιχα) η επανεκκίνηση του πρότζεκτ κατασκευής σύγχρονης μαρίνας δυναμικότητας 440 σκαφών στο μικρό κομμάτι του Δήμου Πυλαίας που προσεγγίζει τον Θερμαϊκό κόλπο.

Μάλιστα αυτό θα γίνει στον «τουριστικό λιμένα Πυλαίας» όπως ονομάζεται, και περιλαμβάνει μια σειρά από υποδομές εξυπηρέτησης των σκαφών που θα ελλιμενίζονται, μεταξύ των οποίων και επτά κτήρια (τέσσερα μονώροφα και τρία διώροφα) συνολικής δομήσιμης επιφάνειας 5.547 τ.μ. Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί και οι χρήσεις των κτηρίων. Το πρώτο θα φιλοξενεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λιμενικό σταθμό και χώρους υγιεινής, το δεύτερο γραφεία διοίκησης, πληροφορίες, ιατρείο, Τράπεζα, αποθήκη αποσκευών και χώρους υγιεινής και το τρίτο θα είναι το φυλάκιο εισόδου. Επίσης, το τέταρτο κτήριο θα φιλοξενεί καταστήματα yachting, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και χώρους υγιεινής. Το πέμπτο κτήριο προορίζεται για yachting club (με εξωτερικό εξώστη), lockers, χώρους υγιεινής, λουτήρες και αποδυτήρια, το έκτο για πλυντήρια και χώρους υγιεινής και το τελευταίο κτήριο για επισκευή και συντήρηση σκαφών.


Αφού συγχαρούμε τον Δήμαρχο Καϊτεζίδη για την αναγγελία αυτής της επιτυχίας, θα ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Τσαμασλή αν εξακολουθεί να ισχύει η ανακοίνωσή του για την δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών στη Ν. Μηχανιώνα.

Γιατί δε νομίζουμε να "χωρούν" δύο ανάλογα καταφύγια σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.