του ακτιβιστή

Ένα ιδιαίτερο πρόσωπο φανέρωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού σε μια εξομολόγησή του ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου.
Με αφορμή τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη και την εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Κωστή Κούτουκα ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα, χωρίς καμία μείωση για τον καινούργιο χρόνο, η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή, και ο ίδιος προσωπικά, δέχθηκε την εύλογη επίθεση του πρώην δημάρχου, αλλά και συνολικά της αντιπολίτευσης, για ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Κι αυτό γιατί ενώ υπήρχε δέσμευσή του, για γενναία μείωση των δημοτικών τελών όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, φαίνεται να το λησμόνησε στον πρώτο χρόνο της θητείας του ως δήμαρχος.

Και βέβαια παρότι το βασικό ζήτημα θα έπρεπε να ήταν για μας ο σχολιασμός της ασυνέπειας και κυρίως  τα των δυσβάστακτα - διαχρονικά - δημοτικά τέλη, σ' αυτή μας την ανάρτηση επιλέξαμε να ανεβάσουμε ένα ηχητικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Γιώργου Τσαμασλή. Στο οποίο δεν διστάζει να εκφράσει τη συγνώμη του, δεν αρνιέται ακόμη και την ελλιπή αντιπολίτευση που άσκησε την προηγούμενη τετραετία, μάλιστα ζητά βοήθεια και κοινή δράση ακόμα από τους αντιπάλους του.

Επικοινωνιακά τρυκ; Διπλωματική προσέγγιση  των αντιθέτων; Ψεύτικες υποσχέσεις; Κάτι τέτοιο θα του καταλογίσουν οι αντίπαλοί του.
Εξυπνάδα και υπέρβαση θα του αποδώσουν οι φίλοι του.

Εμείς πάλι θεωρούμε ότι είναι καλό να αναδεικνύονται οι ανθρώπινες πλευρές της πολιτικής ( έστω στα αυτοδιοικητικά δρώμενα), όπου υπάρχουν. Με την προϋπόθεση όμως της αναμενόμενης ταύτισης των λόγων με τις πράξεις και ενέργειες.
Μέσα βέβαια στο ηχητικό συμπεριλήφθηκε και η έμμεση μομφή προς εργαζόμενους αλλά και το εγκώμιο προς δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης.
Ακούστε το ηχητικό:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.