του ακτιβιστή

Μερικά χρόνια μετά τις οργανωμένες αντιδράσεις των κατοίκων για την τροποποίηση του ρυμοτομικού ( επί διοίκησης Γιάννη Αλεξανδρή) με την οποία μειωνόταν το φάρδος της Λαμπράκη από 20 σε 14 μέτρα είχαμε διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις (τελευταία από το ΣΤΕ) με τις οποίες απορρίπτεται η τότε χαριστική (όπως είχε χαρακτηριστεί) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.




Υπάρχει όμως μια έντονη ανησυχία περιοίκων κατοίκων, που εκφράζεται μέσω του Συνδέσμου κατοίκων, για την τελευταίες εργασίες του επιχειρηματία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με τις οποίες και το φάρδος της Λαμπράκη περιορίζεται μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου του και σε αυθαίρετες παρεμβάσεις στο οδόστρωμα επιδίδεται δημιουργώντας προβλήματα διέλευσης σε πεζούς και οχήματα.

Εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει ανάλογο έργο που να πραγματοποιεί ή να ελέγχει η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού και γι' αυτό οι κάτοικοι έχουν προβεί σε επανειλημμένες καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού αλλά και στον Δήμο Θερμαϊκού.

Και παρά τις απαντήσεις των αρμοδίων του αστυνομικού τμήματος πως δεν έχουν περιπολικό να στείλουν στην περιοχή έχει καταγραφεί παρουσία αστυνομικού αυτοκινήτου παρκαρισμένου μπροστά από το ξενοδοχείο σε άσχετες ή και νυχτερινές ώρες.





Δυστυχώς οι εργασίες συνεχίζονται. Πρόσκαιρα μόνο σταματούν όταν διατυπώνεται η απειλή για παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Εκτός όμως από το στραγγάλισμα της οδού Λαμπράκη με αμφισβητούμενες νόμιμες ενέργειες από πλευράς του επιχειρηματία υπάρχει διαπιστωμένος κίνδυνος πλημμύρας στις παρακείμενες οικίες αλλά και στο ίδιο το ξενοδοχειακό συγκρότημα αφού η απόληξη του ρέματος της Λαμπράκη με τον, μικρό σε διατομή, αγωγό ομβρίων έχει εξαιτίας των οικοδομικών και εργασιών τοποθέτησης κυβόλιθων στο οδόστρωμα φρακάρει. Με αποτέλεσμα στην παραμικρή βροχή η Λαμπράκη να μετατρέπεται σε χείμαρρο.





Μεταφέρουμε λοιπόν τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων που φοβούνται και νέες καταστροφές των περιουσιών τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως έχουν επιβαρυνθεί με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για επισκευές των οικιών τους από την τελευταία πλημμύρα και φοβούνται για νέα συμφορά.

Να περιμένουμε την υπεύθυνη άποψη του δήμου Θερμαϊκού - και γιατί όχι; - της διεύθυνσης του αστυνομικού τμήματος Θερμαϊκού;









Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.