Δύσκολα μπορείς να περιγράψεις την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόρια όπου προσπαθούν να επιβιώσουν σχεδόν 19.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ισως το βίντεο και το ρεπορτάζ που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Λέσβου "Στο νησί" μας δίνουν μια επιφανειακή εικόνα.

Μέσα στην παγωνιά και μένοντας σε άθλιες σκηνές είναι λογικό να κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες, ζητώντας ρεύμα και θέρμανση.

Ας παραθέσουμε ένα μέρος απ' το ρεπορτάζ που υπάρχει στην ιστοσελίδα "stonisi":

Η Huashal Kane, 11 ετών από το Αφγανιστάν μας λέει:

«Η Μόρια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Δίπλα μας σε μία σκηνή που μένει ένα μωράκι δεν έχουν καθόλου θέρμανση και παγώνουν. Έρχονται δημοσιογράφοι, κάμερες, και τίποτα δεν αλλάζει. Κάποιοι δεν έχουν ούτε μπουφάν. 
Το φαγητό είναι πολύ κακό. Τα παιδιά που τρώνε, έχουν στομαχόπονο, πηγαίνουν στο γιατρό και δεν τους δίνει τίποτα γιατί είναι πολύ μικρά. 
Βρέχει πολύ συχνά και γεμίζουν οι σκηνές.
Οι ουρές για το φαγητό, την τουαλέτα και το ντουζ είναι τεράστιες και πρέπει να περιμένεις πολλές ώρες για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.
 
Δεν πηγαίνουμε συνέχεια στη Μυτιλήνη γιατί δεν έχουμε λεφτά για εισιτήριο να πηγαίνουμε κάθε μέρα.
Το σπίτι μου είναι εδώ στη Μόρια.
Μετά τη Λέσβο, θέλω να πάω στην Αθήνα σε ένα ζεστό σπίτι, σε μια άλλη χώρα στην Ευρώπη και στο σχολείο. Όλα τα παιδιά εύχομαι το 2020 να βρίσκονται σε ένα ζεστό σπίτι και να πηγαίνουν σχολείο».
«Ναι ναι», μαζεύονται γύρω της και τα άλλα παιδιά. «Όλα τα παιδιά σε ζεστό σπίτι και στο σχολείο!»



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πότε θα τελειώνουμε επιτέλους με το παραμύθι "πρόσφυγες και μετανάστες";
    Παράνομοι λαθροεισβολείς είναι που κανένας τους δεν δίνει τα στοιχεία του γιατί έτσι τους δασκάλεψαν οι ΜΚΟ. Ολα τα υπόλοιπα τα ακούει πια ο κόσμος βερεσέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.