Όπως μας πληροφορεί δελτίο τύπου που λάβαμε (μετά από πολύχρονη και ανεξήγητη υπολειτουργία του γραφείου τύπου) ξεκίνησε το πρόγραμμα συλλογής ογκωδών στο Δήμο Θερμαϊκού.

Καλοδεχούμενα τα νέα γιατί αφορούν ένα από τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας.

Και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για την αναχαίτιση του προβλήματος γίνεται με χαρά αποδεκτή.

Η σημερινή ανακοίνωση τονίζει την άριστη συνεργασίας του Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, γεγονός που συνετέλεσε στη διάθεση 400.000 € από τα 850.000 του συνολικού προγράμματος στον Θερμαϊκό.

Το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών ξεκίνησε. Ευελπιστούν να συλλεχθούν περίπου 3000 τόνοι, που θα  μεταφερθούν και θα διαχειριστούν από τον εργολάβο που πήρε το έργο από την ΠΚΜ.

Έκκληση του Δήμου προς τους κατοίκους με υπενθύμιση των ποινών για τους παραβάτες


Σε αυτή την προσπάθειά του ο Δήμος θέλει αρωγούς τόσο τους κατοίκους, όσο τους παραθεριστές και τους επισκέπτες, οι οποίοι παρακαλούνται να μην προβαίνουν σε ανεξέλεγκτη διάθεση ογκωδών και αδρανών. Η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι απλή και αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Επομένως, κάθε φορά που επιθυμείτε να απορρίψετε αντικείμενα όπως στρώματα, έπιπλα, κλπ., ή κλαδέματα, απόβλητα εκσκαφών, μπάζα κλπ. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στα τηλέφωνα 2392330321, 2392330351, 2392330347, ώστε να διευκρινιστεί ο χρόνος και ο τόπος απόρριψης και συλλογής.

Σε περίπτωση σύλληψης για παράνομη ρίψη ογκωδών και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατασκευών (ΑΕΚΚ), σε εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Η δημοτική αρχή αναγνωρίζονται πως η παρέμβαση είναι προσωρινή μας αναφέρει πως προχωρά σε κάθε ενέργεια με σκοπό τη λύση του ζητήματος μακροπρόθεσμα. Τέτοιες ενέργειες είναι η αδειοδότηση του νέου χώρου εναπόθεσης ογκωδών και ΑΕΚΚ, η κατασκευή τόσο του νέου όσο και του υφιστάμενου αδειοδοτημένου χώρου, όπως προβλέπεται από τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ), η δημιουργία πράσινων σημείων και η εύρεση αναδόχου για τη μεταφορά και τη διαχείριση ογκωδών και ΑΕΚΚ.

Να τονίσουμε πως δεν έχουμε δει ακόμα (ούτε από τη νέα φυσικά ούτε από την προηγούμενη διοίκηση) να γίνεται εκμετάλλευση των τόνων κλαδεμάτων και αξιοποίησή τους για θέρμανση (χρησιμοποίηση των κλαδοθρυμματιστή που παραμένει παροπλισμένος).

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.