Η Σομαλία έχει τεθεί σε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς μεγάλα σμήνη ακρίδων έχουν καταλάβει την ανατολική Αφρική.Το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας δήλωσε ότι τα έντομα, τα οποία καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες βλάστησης, είναι "σοβαρή απειλή για την εύθραυστη κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας της Σομαλίας".


Υπάρχουν φόβοι ότι η κατάσταση δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο πριν αρχίσει η συγκομιδή τον Απρίλιο.
Ο ΟΗΕ λέει ότι τα σμήνη είναι τα μεγαλύτερα στη Σομαλία και την Αιθιοπία στα τελευταία 25 χρόνια. Ενώ η γειτονική Κένυα δεν έχει δει σοβαρή απειλή από ακρίδες τα τελευταία 70 χρόνια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO). 
Ωστόσο, η Σομαλία είναι η πρώτη χώρα στην περιοχή που δηλώνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την προσβολή.

Drones δοκιμάστηκαν στην καταπολέμηση των αποθεμάτων ακρίδων

Η ασταθής κατάσταση ασφαλείας της Σομαλίας σημαίνει ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση εντομοκτόνου από τον αέρα.


Πως η Ανατολική Αφρική μάχεται τα καταστροφικά σμήνη ακρίδων


Τον Ιανουάριο, ο FAO ζήτησε διεθνή βοήθεια για την καταπολέμηση των σμήνων στο Κέρας της Αφρικής, προειδοποιώντας ότι οι αριθμοί των ακρίδων στην περιοχή θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 500 φορές τον Ιούνιο.
Τα σμήνη διασκορπίστηκαν στην ανατολική Αφρική από την Υεμένη πέρα από την Ερυθρά Θάλασσα, αφού οι έντονες βροχοπτώσεις στα τέλη του 2019 δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για να πολλαπλασιαστούν τα έντομα.

Οι ακρίδες μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) τη μέρα. Κάθε ενήλικο έντομο μπορεί να καταναλώσει, καθημερινά, τροφή ίση με το βάρος του .

Τον Δεκέμβριο, ένας σμήνος ακρίδων ανάγκασε ένα αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Αιθιοπία. Τα έντομα του έσπασαν τις μηχανές, το παρμπρίζ και τη μύτη, αλλά το αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στην πρωτεύουσα, την Αντίς Αμπέμπα.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.