του ακτιβιστή

Μια παράξενη υπόθεση "κλοπής", χωρίς να έχει ουδέποτε δηλωθεί, αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε, προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαυρομάτης,

την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μέρα μεσημέρι, μεγάλος γερανός μπήκε στο εργοτάξιο της Επανομής, από όπου "σήκωσε" δύο οχήματα, μια παλιά νεκροφόρα και ένα μεγάλο πυροσβεστικό όχημα.

Τα οχήματα έκτοτε αναζητούνται, όπως και αυτοί που έδωσαν εντολή στο γερανοφόρο να μπει και να πάρει τα (προφανώς ακινητοποιημένα) οχήματα.

Στη συνεδρίαση δεν ακούστηκε κάποιος να διαφωνεί με τα καταγγελλόμενα, προφανώς η πράξη είχε γίνει με την (προφορική ;;; ) συγκατάθεση - εντολή μέλους της διοίκησης.

Οι μοναδικές αντιρρήσεις που ακούσθησαν σχετίζονται με τον χρόνο που τα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα (5 ή 15 χρόνια) και αν ευρίσκοντο εντός ή εκτός του όρχου της Επανομής.

Και τα δύο είναι ανούσιες ενστάσεις που μικρή ή μάλλον καμμία σημασία δεν έχουν.

Αυτό που ενδιαφέρει, με δεδομένο ότι όπως μαθαίνουμε ουδεμία δήλωση κλοπής κατατέθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού, είναι ποιός έδωσε την εντολή να πάνε για σκραπ τα δύο οχήματα. Επίσης ποιός έλαβε χρήματα, αν έλαβε χρήματα ; ή μήπως πληρώσανε τους σκραπατζήδες για να τα πάρουν ;;;

Αν η υπόθεση εργασίας που κάνουμε είναι ορθή τότε βρισκόμαστε στο ενδεχόμενο κάποιοι από την διοίκηση του Δήμου, ή κοντά σ' αυτήν, να λειτουργούν παρόμοια με όσα κατά καιρούς προσάπτουν σε μειονότητα που ζει στα όρια του δήμου  ......

Περιμένουμε - αφού δεν δόθηκε επίσημα στη συνεδρίαση - την άποψη της Διοίκησης Τσαμασλή για το θέμα.

Και δεν ενδιαφέρει η αξία των ακινητοποιημένων οχημάτων, αν δηλαδή είναι μεγάλη ή μικρή. Αλλά η νόμιμη (αν έχει γίνει σχετική) πράξη αχρήστευσης ή εκποίησης του υλικού.

Ο νεοεκλεγείς Συνήγορος του Δημότη δεν έχει δικαιοδοσία να παρέμβει;

Το αντίστοιχο ηχητικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.