Το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ, απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πέραν των ηλικιωμένων ατόμων και άτομα μέσης ηλικίας, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση περιστατικών, η διαμόρφωση υγιών στάσεων, συνηθειών και συμπεριφορών καθώς και η ενίσχυση του ρόλου της διαχείρισης των μη μεταδοτικών νοσημάτων και της αυτοφροντίδας.

Ένας από τους κύριους στόχους του είναι η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση – πληροφόρηση της κοινής γνώμης/πολιτών, επαγγελματιών υγείας και διάφορων κατηγοριών ευπαθών ομάδων πληθυσμού/πολιτών, για θέματα που σχετίζονται ευρύτερα με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των διαφόρων τύπων αισθητηριακών διαταραχών όρασης και ακοής, με την καθημερινή ζωή των ατόμων με αισθητηριακά προβλήματα και των οικογενειών τους, καθώς και τις κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις που ανακύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος "ΗΠΙΟΝΗ", το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, για δύο (2) ημέρες, κάλεσε ηλικιωμένους συμπολίτες μας στο χώρο του ΚΑΠΗ, που συμπλήρωσαν προσωπικά ερωτηματολόγια, ώστε να βοηθήσουν στην ανίχνευση και αποφυγή παραγόντων κινδύνου και διαταραχών στην όραση και την ακοή.

«Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, κυρίως για την πρόληψη, αφού τυχόν προβλήματα στα όργανα αυτά έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο στη διανοητική κατάσταση, όσο και την ποιότητα ζωής του ατόμου», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Παναγιώτης Τροκάνας.

Ομιλήτρια και υπεύθυνη επεξεργασίας των τεστ ήταν η Επισκέπτρια Υγείας και συντονίστρια του Δικτύου Αγωγής Υγείας, Πολυξένη Κούρτη.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.