Ο Αμερικανός θρύλος της μουσικής της χώρας, Kenny Rogers, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι «πέθανε ειρηνικά στο σπίτι από φυσικές αιτίες».

Ο Rogers ήταν στα pop και country charts κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του 1980 και κέρδισε τρία βραβεία Grammy.

Γνωστός για την έντονη φωνή και τις μπαλάντες του, συμπεριλαμβανομένου του The Gambler, της Lucille και του Coward Of The County, η καριέρα του κράτησε πάνω από έξι δεκαετίες.

Κάποτε δήλωσε πως η δημοτικότητά του οφείλεται στο ότι  τα τραγούδια του "λένε ότι θέλει να πει ο καθένας και ότι κάθε γυναίκα θέλει να ακούσει".

Αφού μεγάλωσε στη φτώχεια σε ένα ομοσπονδιακό συγκρότημα κατοικιών στο Χιούστον του Τέξας, ο Rogers άρχισε να γράφει με μια σειρά από συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων το "Kenny Rogers and the First Edition", προτού ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του το 1976.

Ο Kenny Rogers ετοιμάζεται να κρεμάσει το μικρόφωνο του

Δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος των μουσικών κριτικών, αλλά έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες φωνές των pop-country όλων των εποχών και υπήρξε ο δέκατος άνδρας καλλιτέχνης στην ιστορία των ΗΠΑ από την άποψη των πωλήσεων άλμπουμ.

Συνεργάστηκε με άλλους θρύλους της μουσικής της χώρας κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως η Dolly Parton και ο Willie Nelson.

Ο Ρότζερς και η στενή φίλη του Dolly Parton είχαν τεράστια επιτυχία το 1983
με το  Islands in the Stream
Το 2007 βρέθηκε απροσδόκητα πάλι στο προσκήνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν το Thw Gambler έγινε ο ανεπίσημος ύμνος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας.

Το τραγούδι έγινε τόσο δημοφιλές που κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Glastonbury το 2013, ο Rogers το έπαιξε δύο φορές.

Την ίδια χρονιά μπήκε στο Country Music Hall of Fame και έλαβε το Lifetime Achievement Award από την Country Music Association.

Στη δήλωσή της, η οικογένειά του αναφέρει ότι «άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής».

Υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς διηύθυνε πολλές επιχειρήσεις, κυρίως στον τομέα των ακινήτων και στον τομέα των εστιατορίων.

Συμμετείχε επίσης σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ήταν παντρεμένος πέντε φορές και είχε πέντε παιδιά.





πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.