Του Γιώργου Νικολαΐδη

Μ΄αυτό το θέμα πρωτοπορώντας όπως πάντα, ο "ΑΙΑΝΤΑΣ" διοργάνωσε την πρώτη ημερίδα στην Περαία χθές πρωί, Σάββατο 29.2.20

Η παρουσίαση έγινε από την ιατρική ομάδα του γιατρού Κυριάκου Στεφανίδη που είναι και ο γιατρός του Συλλόγου και απευθυνόταν στους αθλητές, τους γονείς και τους προπονητές του Τραμπολίνο.

Η πρόεδρος του Γ.Ο. " ΑΙΑΣ" Θερμαϊκού μας είπε: “Θεωρούμε ότι η ενημέρωση αποτελεί πρόληψη και με αυτήν την πεποίθηση οργανώσαμε την ημερίδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αθλητές μας πως μπορούν να προλάβουν έναν τραυματισμό! Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με έναν ιατρό ό οποίος είναι από τους λίγους που έχουν ασχοληθεί με το άθλημα του τραμπολίνο την τελευταία δεκαετία και η γνώση του είναι πολύτιμη για εμάς».

Ο ιατρός-εισηγητής Κυριάκος Στεφανίδης τόνισε μεταξύ άλλων:

“Οι αθλητικοί τραυματισμοί είναι συνήθεις στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον πρωταθλητισμό. Το 80% αυτών είναι απλοί ενώ το 20% μπορεί να χρειαστούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση από την ιατρική ομάδα. Η φυσιοθεραπεία - κινησιοθεραπεία κατέχει κυρίαρχη θέση στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων. Τα προγράμματα κινησιοθεραπείας περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση, τη βελτίωση της ευλυγισίας, της ιδιοδεκτικότητας και του συντονισμού. Η συγκεκριμένη κινησιοθεραπεία αν εφαρμοστεί προληπτικά και εξατομικευμένα στους αθλητές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αθλητικών κακώσεων και στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης”.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο από την Ημερίδα  









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.