Δεκτή έγινε από την ελληνική δικαιοσύνη η ανακοπή των κατοίκων του οικισμού Ρομά στα Τσαΐρια της Περαίας. Η απόφαση με ημερομηνία 5/3/20 δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο τους κ. Γιώργο Τσιάκαλο.

Σύμφωνα με την απόφαση απορρίπτεται η διοικητική αποβολή των Ρομά από τον χώρο των Τσαϊριών, που είχε προκρίνει σαν λύση ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής και στήριξε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, με το σκεπτικό πως η διοικητική τους αποβολή είναι άκυρη εφόσον δεν έχει ληφθεί, εκ μέρους της πολιτείας, μέριμνα για την μετεγκατάστασή τους.


Δυστυχώς μετά την εξέλιξη της υπόθεσης μπορούμε να πούμε πως δικαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν την ορθολογιστική αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των καύσεων, που επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων της περιοχής, με ψυχραιμία και όχι με τις φανφαρώνικες κι επικοινωνιακού τύπου ενέργειες του δημάρχου. Και όχι γιατί διέθεταν προφητικές ικανότητες αλλά διότι προυπήρξαν ανάλογες περιπτώσεις με παρόμοια αποτελέσματα.

Άρα για να υπάρξει λύση στο οξυμένο πρόβλημα των καύσεων κύρια οφείλει ο Δήμος Θερμαϊκού, εφόσον επιθυμεί σοβαρά να το αντιμετωπίσει, να φροντίσει να κινήσει τις διαδικασίες που υπέδειξε ο Συνήγορος του Πολίτη για την εξεύρεση οικονομικών πόρων από την ΕΕ σε συνεργασία με την Γραμματεία Ένταξης των Ρομά, την Περιφέρεια για την συντεταγμένη μετεγκατάσταση των 30 οικογενειών ρομά του οικισμού της Περαίας. 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.