Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού έγινε "διά περιφοράς"  λόγω κορονοϊού.
Το 5ο θέμα της Ημερήσιας διάταξης ζητούσε την έγκριση του σώματος για υποβολή πρότασης συμμετοχής του Δήμου Θερμαϊκού, ως εταίρου σε εταιρικό σχήμα με Επικεφαλής Εταίρο το Περιφερειακό Τμήμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο προγράμματος INTERREG με την Βόρεια Μακεδονία.
Η δημοτική σύμβουλος Πάττυ Πασχαλίδου έκρινε πως η εισήγηση πέρα από το ότι ήταν αόριστη κι ελλιπής θα έπρεπε να παραπεμφθεί στην Οικονομική Επιτροπή που θα ήταν υπεύθυνη για την έγκριση. Έτσι έστειλε το παρακάτω μέηλ με τις αντιρρήσεις της και αφού δήλωνε πως δεν θα την υπερψήφιζε, ζητούσε να αποσυρθεί το θέμα.
Πράγμα που τελικά και έγινε.


Αγαπητή συνάδελφοι Καλημέρα,

ελπίζω να είστε όλοι καλά!! Υπομονή και προσοχή, για να το ξεπεράσουμε και αυτό.
Σας αποστέλλω συνημμένα την τοποθέτησή μας για το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Μεσημέρι, 24/03/2020
Τοποθέτηση για το 5ο θέμα, της συνεδρίασης 24-03-20 του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού
 «Έγκριση υποβολής πρότασης συμμετοχής του Δήμου Θερμαϊκού ως εταίρος σε εταιρικό σχήμα με Επικεφαλής Εταίρο το ΠΤΑ ΠΚΜ, στο πλαίσιο της προκήρυξης του INTERREG IPA CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAMME “GREECE - REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA 2014-2020”.»
·         η εισήγηση είναι αόριστη, ελλιπής και σε διάφορα σημεία υπάρχουν στοιχεία που αναιρούν το ένα το άλλο. 
·         στην εισήγηση που είναι στα ελληνικά αναφέρει ότι ο Π/Υ του Δήμου Θερμαϊκού στο πρόγραμμα θα είναι έως 200.000 ευρώ!, ενώ στην αγγλική εισήγηση ο Π/Υ του Δήμου Θερμαϊκού ανέρχεται σε 180.000 ευρώ!. Τί τελικά ισχύει?
·         Πουθενά επίσης στην εισήγηση, δεν αναφέρεται τί θα κάνει ο Δήμος, ποιες δράσεις θα εντάξει στο Πρόγραμμα και ποια θα είναι τα παραδοτέα και το χρονοδιάγραμμα, απλά αναφέρεται ότι κάποια στιγμή θα δοθούν «To be provided»!!
·         Από ποιον θα δοθούν και πότε;
·         Η εισήγηση είναι λοιπόν παντελώς ελλιπής και απολύτως αόριστη και απλά αναφέρει στόχους του Προγράμματος Interreg.
·         Τέλος διερωτώμαι γιατί έρχεται ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με το άρθρο N. 4674/20 (ΦΕΚ 53 Α/11-3-2020), άρθρο 117 παράγραφος 2, η Οικονομική Επιτροπή ‘αποφασίζει για την υποβολή προτάσεων εκ μέρους του Δήμου για τη χρηματοδότηση ή επιχορήγηση δράσεων, προγραμμάτων και αντίστοιχων έργων από εθνικούς πόρους ή/και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και οποιουδήποτε άλλου φορέα.’
Καλούμαστε ως μέλη να πάρουμε λοιπόν μία απόφαση, βασισμένοι σε κάποια ενημερωτικά που είναι αόριστα, φαίνεται να έχουν συνταχθεί από εξωτερικούς συνεργάτες, χωρίς να έχουμε βασικές πληροφορίες για το ποιες δράσεις και τι καλούμαστε να ψηφίσουμε, μία απόφαση που θα έπρεπε να ληφθεί  από την Οικονομική Επιτροπή.
Όλο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας καλώ λοιπόν να αποσύρετε το θέμα, και σε καμία περίπτωση η παράταξή μας δεν ψηφίζει  το θέμα.
                                                                      
Η  Δημ. Σύμβ. του Δήμου Θερμαϊκού                                                                                                 
Πασχαλίδου Παρθένα                                                                      Msc Πολιτικός Μηχανικός



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.