Συνεχίζεται μια διαμάχη που ξεκίνησε μέρες πριν μεταξύ διοίκησης Τσαμασλή και δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, με αφορμή τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των επιχειρηματιών που θα πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή.
Το έναυσμα δόθηκε από την απάντηση που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών σε μια ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Λαζαρίδη. Στην ανάρτησή του ο σύμβουλος ζήτησε:

την απαλλαγή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την καταβολή τελών χρήσης κοινοχρήστου χώρου, ως μια έμπρακτη πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου να στηρίξει τον κλάδο και τους επιχειρηματίες που κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή, καθώς εκτιμώ ότι θα χαθεί μεγάλο μέρος της θερινής περιόδου. Τα συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης τα αντέχει ο προϋπολογισμός του δήμου και δεν κινδυνεύει με κατάρρευση ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει οικονομική επιχορήγηση από το κράτος, που θεωρώ απίθανο να μην συμβεί. Ταυτόχρονα, σημαντική βοήθεια στην αγορά μπορεί να προσφέρει η άμεση καταβολή των οφειλόμενων υποχρεώσεων του δήμου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, τονώνοντας τη ρευστότητα στην αγορά. Το τελευταίο προβλέπεται στην αναμόρφωση που εισηγείται ο αντιδήμαρχος οικονομικών, και πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον γρηγορότερο δυνατό ρυθμό. Είναι η ώρα να αποδείξουμε το ενδιαφέρον μας με πράξεις και όχι με λόγια και δηλώσεις.
Απάντησε άμεσα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Κούτουκας, χαρακτηρίζοντας κατ' ουσίαν λαϊκιστή, τον φίλο του και παλιό συνεργάτη του στη διοίκηση Γιάννη Αλεξανδρή, αφού θεώρησε πως με τα λεγόμενα και παρατηρήσεις του "παραβιάζει ανοιχτές θύρες".
Απ΄ ότι φαίνεται ο λαϊκισμός είναι σαν τον κορονοιό, χτυπά ανεξέλεγκτα οιονδήποτε, ακόμη και τους φίλους μας. Ενώ λοιπόν εχθές μας έψεγε ότι λαϊκίζαμε, διότι δεν είχαμε το δικαίωμα να λάβουμε πριν τις αποφάσεις της πολιτείας, ανακουφιστικά οικονομικά μέτρα για τους δημότες μας, σήμερα μας εγκαλεί γιατί, την Παρασκευή που βγήκε η πρόσκληση για σύγκληση του Δ.Σ. δεν συμπεριελάμβανε τα εν λόγω μέτρα!Μην προσπαθείτε να παραβιάσετε «ανοιχτές θύρες»! Η προτροπή σας «ότι είναι η ώρα να αποδείξουμε το ενδιαφέρον μας με πράξεις και όχι με λόγια και δηλώσεις» να απευθυνθεί σε άλλους, οι οποίοι εδώ και δεκαπέντε μέρες τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια το «μένουμε σπίτι» και πετούμε πέτρες συμπληρώνω εγώ!

Εμείς καθημερινά δίνουμε αγώνα με την παρουσία μας για να κρατήσουμε όρθιο τον μηχανισμό του Δήμου, προκειμένου να υπηρετεί τους Δημότες! Είμαι σίγουρος ότι έχουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και να είναι σίγουροι ότι θα σταθούμε πλάι τους όπως ανέφερα την περασμένη Παρασκευή.
Η κόντρα επιδεινώθηκε με ανάρτηση - απάντηση του επικεφαλής της παράταξης του Γιώργου Λαζαρίδη. Ο Νίκος Παράσχου πλέον μίλησε ξεκάθαρα για αλαζονεία και προσήψε εγωπάθεια και λαϊκισμό στην διοίκηση Τσαμασλή:
Όταν ο λαϊκισμός -η εγωπάθεια και η αλαζονεία της εξουσίας ενός τόπου, αποτελούν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο ,επένδυσε να διοικήσει, τότε αποτελεί άμεση ανάγκη ,να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του πυρήνα της επένδυσης, πριν χαθεί μία ακόμη τετραετία για τον τόπο μας.Για να γίνω κατανοητός παρακαλώ ,να ταξιδέψετε λίγο μαζί μου, στα γραφόμενά μου ,τα οποία εξάλλου, αποτελούν καταγραφή πραγματικών γεγονότων με μερικά σχόλια.Το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ.Παπαστεργίου - Δημάρχου Τρικάλων- αποφάσισε το πάγωμα των Δημοτικών τελών των επιχειρήσεων,των κοινοχρήστων χώρων, ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, μισθωμάτων των δημοτικών ακινήτων και προστίμων για μη πληρωμένα δημοτικά τέλη και βεβαιωμένες οφειλές των επιχειρήσεων αυτών που επλήγησαν.
ΠΡΑΞΗ 1η:Υψηλόβαθμο μέλος της Διοίκησης πολύ συμπαθές και εργατικότατο ,σε ανάρτησή του στο διαδύκτιο δείχνοντας υπέρμετρο λαϊκισμό, ανέφερε ότι η Διοίκηση επεξεργάζεται μετά από εισήγηση του Δημάρχου κάθε νόμιμο μέτρο ,το οποίο θα ανακουφίσει τους πληττόμενους οικονομικά στον τόπο μας-ενώ προηγήθηκε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.Θα περίμενα από σας κ.Αντιδήμαρχε που σας έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση να πείτε ότι μετά από την απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. η διοίκηση του Δήμου εξετάζει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων επιχειρήσεων του τόπου μας.Στην πράξη αυτή η Διοίκηση επέδειξε Λαϊκισμό .
ΠΡΑΞΗ 2η:Ο Δημοτικός μας σύμβουλος Γεώργιος Λαζαρίδης με αγαθή πρόθεση , πρότεινε να συμπεριλάβει η διοίκηση στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 24/3 ,αφού θα μετέθετε για λίγες μέρες την ημερομηνία του Συμβουλίου,μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων του τόπου μας,σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου,προτείνοντας μάλιστα ,η πρόνοια να ληφθεί , για το σύνολο των επιχειρήσεων και όχι μόνο για όσες έκλεισαν,με την παράλληλη στήριξη των επιχειρηματιών που κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή.Μετά την πρόταση αυτή θα περίμενα από τον αντιδήμαρχο οικονομικών,επειδή γνωρίζω την ακεραιότητά του αφενός και την εκτίμηση που τρέφει στον Γιώργο Λαζαρίδη αφετέρου,ότι θα προέβαινε με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, στις αναγκαίες τροποποιήσεις της εισήγησης του θέματος έτσι ώστε, να συμπεριλάβει τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών του Δήμου μας ,μεταθέτοντας την ημερομηνία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.Αντί όμως να πράξη τα παραπάνω αυτονόητα, επανήλθε με νέα ανάρτησή του στην οποία αποκαλεί τον φίλο του Λαζαρίδη Γιώργο λαϊκιστή, χρησιμοποιώντας μάλιστα την πρόταση<<ο λαϊκισμός είναι σαν τον κορονοϊο , χτυπά ανεξέλεγκτα οιονδήποτε,ακόμη και φίλους μας>>.Μετά τα παραπάνω αναφερόμενα η Διοίκησηζητά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερψηφίσουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Σαν επικεφαλής της παράταξης <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τον Θερμαϊκό>> προτείνω να επανεξετάσει η Διοίκηση την πρόταση, του Λαζαρίδη και να συμπεριλάβετε τα μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρηματιών για να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και στην ανακούφιση των επιχειρηματιών μας. 
Σας δηλώνω χωρίς ίχνος συνομωσιολογίας ούτε τρομολαγνείας ότι η τραγική αλήθεια είναι η εξής :εάν οι εκατοντάδες επιχειρηματίες της περιοχής μας όπου εργάζονται χιλιάδες συνδημότες μας ,δεν τύχουν της ανάλογης στήριξης από την πολιτεία και από τον Δήμο θα οδηγηθούνε μετά το προσωρινό κλείσιμο ,σε ΟΡΙΣΤΙΚΟ,,με όλες τις αυτονόητες αλυσιδωτές δυσμενείς συνέπειες για τον τόπο μας!!!

Ο επίλογος, τουλάχιστον μέχρι σήμερα της διένεξης ήρθε με άρθρο του Γιώργου Λαζαρίδη με τίτλο "ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!", που ακολουθεί:

Στο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα και καταθέσαμε με μέηλ την άποψή μας για τη συζήτηση της αναμόρφωσης προϋπολογισμού. Για άλλη μια φορά η διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή απέφυγε τη συναίνεση, επιλέγοντας να κρυφτεί πίσω από ένα φασιστικό νόμο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ.
Θα συνεχίσετε βέβαια να ακούτε από τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες "κορώνες" περί συναίνεσης και συνεργασίας. Αυτά όμως αφορούν τη δική μας συνεργασία, αφού από την πλευρά του δεν κάνει δεκτά ούτε τα πιο απλά αιτήματα, που μοναδικό στόχο έχουν την ανακούφιση ομάδων συμπολιτών μας, που καταστρέφονται καθημερινά.
Γνωρίζω καλά ότι θα γίνω αποδέκτης νέου γύρου απαξιωτικών επιθέσεων, αλλά δεν με αγγίζουν.
Όπως μόνος μου έγραφα για το σκάνδαλο των led όταν οι παρατάξεις Μαυρομάτη και Τσαμασλή ομοννοούσαν και υπερψήφιζαν την ολοκλήρωση του έργου, το ίδιο θα κάνω και τώρα, αγνοώντας την όποια ενδεχόμενα θετική γνώμη έχει για την διοίκηση Τσαμασλή η κοινωνία.

Η θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο:

"Σταθερή επιδίωξη της παράταξής μας αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου προς όφελος των συμπολιτών μας. Για το λόγο αυτό προσφέρουμε τη στήριξή μας στη διοίκηση ώστε να ενεργεί προς την κατεύθυνση αυτή. Όπως γνωρίζετε υπερψηφίσαμε τον οικονομικό προϋπολογισμό και θα επιθυμούσαμε να κάνουμε το ίδιο και στην πρώτη και μεγάλη αναμόρφωσή του. Διαπιστώνουμε όμως ότι παρά την τεράστια κρίση που προκαλείται στην αγορά από τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των επιχειρήσεων και την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ δεν περιλαμβάνεται στην αναμόρφωση που έρχεται προς ψήφιση. Ζητάμε να συμπεριληφθεί για το σύνολο των επιχειρήσεων πάγωμα των δημοτικών τελών για 6 μήνες, απαλλαγή των καταστημάτων που χρησιμοποιούν δημοτικό κοινόχρηστο χώρο από την καταβολή τελών χρήσης, μείωση των ενοικίων δημοτικών ακινήτων κατά το μέγιστο ποσοστό που επιτρέπει η Νομοθεσία. Γνωρίζοντας ότι απαιτείται προεργασία για τον υπολογισμό του κόστους μιας δέσμης μέτρων και την ανάλογη αναπροσαρμογή κωδικών ώστε να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός προτείνουμε την αναβολή του θέματος, διότι ήταν αδύνατον πρακτικά να συνεργαστούμε με την υπηρεσία του δήμου, ώστε να καταθέσουμε ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πρόταση, καθώς υπήρξε μόνο μια διαθέσιμη ημέρα κι αυτή σε καθεστώς απαγόρευσης μετακινήσεων λόγο του κορονοϊού. Για το θέμα της αναβολής ζητούμε να ενημερωθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και να τεθεί σε ψηφοφορία"






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.