Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση για νοικοκυριά με ανήλικα μέλη που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, δίδεται έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ανήλικα μέλη στο νοικοκυριό τους.

Πιο συγκεκριμένα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται ότι στους 63.900 δικαιούχους του ΕΕΕ που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος θα καταβληθεί επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβει την ενίσχυση ανέρχεται σε 63.900, ενώ η συνολική δαπάνη της ενίσχυσης ανέρχεται σε 8,422,700 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το επίδομα γέννησης το οποίο καταβλήθηκε σε 7.203 μητέρες ήδη το Μάρτιο και προβλέπεται να καταβληθεί σε πάνω από 10.000 δικαιούχους τον Απρίλιο, είναι η δεύτερη στοχευμένη ενίσχυση για την στήριξη των οικογενειών, η οποία δίνεται από την Υφυπουργό. Η Δόμνα Μιχαηλίδου κινείται πιστά στις γραμμές του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θέλει το κράτος να στηρίζει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες σε κρίσιμες περιόδους.

Όπως περιγράφεται και στον παρακάτω πίνακα, το συνολικό ποσό της κρατικής ενίσχυσης, το οποίο θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη μέρα του Μαΐου, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα κυμανθεί από 400 έως 850 ευρώ.

Σχετικά με το έκτακτο αυτό μέτρο η αρμόδια Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε:

«Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η Κυβέρνηση συναισθανόμαστε τις έκτακτες συνθήκες και τις έκτακτες ανάγκες λόγω πανδημίας. Γι’ αυτό προχωράμε σε μια απόλυτα στοχευμένη έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, δηλαδή τα νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και έχουν ανήλικα μέλη. Αυτές τις δύσκολες μέρες που η κοινωνία συνολικά δοκιμάζεται η μέριμνα για τους πιο ευάλωτους είναι ακόμα πιο αναγκαία. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας στο μέτρο του εφικτού για όλες τις ευπαθείς ομάδες, με όλα τα μέσα και για όσο αυτό είναι απαραίτητο, μέχρι την επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.