Μέτρα Ατομικής Προστασίας, Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Χρηματοδότηση, Ένταξη στα ΒΑΕ.

Στις 7 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Δομές Υγείας, με συμβολικές στη πράξη, αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ στο μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στη Κυβέρνηση και τη Κοινωνία, παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, διεκδικούν ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:

Στον πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με τα υλικά Υγιεινής και τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ) που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ χωρίς ΜΑΠ.

Στην επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων 2.000 Επικουρικού Προσωπικού που, ενώ έχουν ανακοινωθεί, δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία πού και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία. Να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση με ΝΕΕΣ 2.000 προσλήψεις Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, από τους υπάρχοντες Πίνακες Κατάταξης.

Στην ΑΜΕΣΗ πρόσληψη επιπλέον Γιατρών και όχι σε απλές εκκλήσεις για ένταξη εθελοντών στο σύστημα υγείας.Η μάχη με τον Κορωνοιό, δεν είναι η Ολυμπιάδα του 2004…

Στην ΑΜΕΣΗ Προκήρυξη 4.000 Μόνιμων Θέσεων που είχε εγκρίνει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (1350 του 2019 και 2500 του 2020) και που έχουν παγώσει από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Στην αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ τα Δημόσια Κρεβάτια που είναι κλειστά και να στελεχωθούν με το αναγκαίο Μόνιμο Προσωπικό. Να προχωρήσει η επίταξη από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες εντατικής θεραπείας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του εθνικού συστήματος. Και φυσικά, η επίταξη λόγω της κρίσης δεν μπορεί να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης (σε 1600€ από 800€) στις ιδιωτικές κλινικές.

Στην άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους. Όλες οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τον Κορωνοιό, το κατάφεραν μέσα από μαζικά τεστ, ενώ την ίδια ώρα στην Ελλάδα χιλιάδες συμπολίτες μας με συμπτώματα δεν έχουν πρόσβαση εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Να συμμετέχουν και τα Εργαστήρια Πανεπιστήμιων και Νοσοκομείων, τα οποία με μικρό κόστος (50.000) μπορούν να κάνουν τα αναγκαία test.Στην προμήθεια εξοπλισμού για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ώστε να διενεργεί και αυτό ελέγχους για τον Κορωνοιό. Παρότι μπορεί να διενεργεί πάνω από 1.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα, το υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα, αλλά αντίθετα,εξαντλεί τις πρωτοβουλίες του σε επιχορηγήσεις 30 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν τεστ επί πληρωμή μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Την ΑΜΕΣΗ ένταξη των Υγειονομικών στις Δημόσιες Δομές Υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Να ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ η Κυβέρνηση για την υλοποίηση του διαχρονικού και ΔΙΚΑΙΟΥ αιτήματος.

Στις 7 Απρίλη, σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, οι εργαζόμενοι, διεκδικούν και αγωνίζονται για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, με συμβολικές, αλλά ουσιαστικές, παρεμβάσεις που θα αποφασίζει το κάθε Σωματείο.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ διεκδικώντας τα αυτονόητα !!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.