του ακτιβιστή

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  της Καθημερινής με τίτλο "«Ασχημα νέα» για τα τεστ αντισωμάτων από Αμερικανούς επιστήμονες", έμμεσα πλην σαφώς επιβεβαιώνει τις φωνές που άρχισαν εδώ και μέρες να υψώνονται, σχετικά με τα συμφέροντα που κρύβονται ενδεχόμενα πίσω από την "αγωνία" επιστημονικών κύκλων να προμοτάρουν (χωρίς να έχουν δοκιμασθεί και πολύ πριν φτάσουν στη χώρα μας) τα γρήγορα σετ για τον έλεγχο αντισωμάτων του Covid-19.

Να θυμίσουμε πως τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, είχαν μιλήσει με πολλή αισιοδοξία σχετικά με την προοπτική ενός αξιόπιστου τεστ, που θα μπορεί να αποδείξει με σιγουρία το αν κάποιος έχει ή όχι αποκτήσει ανοσία στον νέο κορωνοϊό, με τον Τραμπ να κάνει λόγο για «φανταστική πρόοδο» στον συγκεκριμένο τομέα και τον Πενς να λέει ότι «πολύ σύντομα» το τεστ θα είναι διαθέσιμο.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η αρμόδια επιτροπή της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ ενημέρωσε σχετικά τον Λευκό Οίκο ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα, καθώς υπάρχουν ορισμένα ζητήματα αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και την αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Κατά το δημοσίευμα πλημμύρισαν οι ΗΠΑ με προσφορές πολλών εταιρειών σε κιτ για γρήγορα τεστ αντισωμάτων του κορονοϊού. Κιτ τα περισσότερα των οποίων δεν κρίνονται ως αξιόπιστα καθώς οι νέοι κανονισμοί της αμερικανικής Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων παρέχουν τη δυνατότητα σε φαρμακευτικές εταιρείες να μπορούν πλέον να τροφοδοτούν την αγορά με τεστ, χωρίς παράλληλα να τα συνοδεύουν με τα απαραίτητα στοιχεία που να εγγυώνται την αποτελεσματικότητα τους.

Αυτό σε συνδυασμό με τη ζέση να καλυφθούν οι ανάγκες εξέτασης του γενικού πληθυσμού δίνει χώρο σε εταιρείες να παράξουν εκατομμύρια κιτ με ενδεχόμενη αμφίβολη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Κιτ τα οποία πολύ φοβόμαστε πως θα καταλήξουν σε ιθαγενείς άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Απο τις πάμπολλες πλέον εμφανίσεις στα κανάλια των επιστημόνων επαϊόντων και την θέρμη με την οποία προβάλλουν (ή και προωθούν) τα διάφορα - αμφίβολης αποτελεσματικότητας - σκευάσματα που προτείνονται μετά από τάχιστες διαδικασίες επανατοποθέτησης φαρμάκων, πολύ φοβόμαστε πως συμπολίτες μας θα γίνουν άθελά τους πειραματόζωα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.