Έκτακτη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου ζητούν με αίτημά τους οι δεκαπέντε σύμβουλοι των παρατάξεων "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία", "Συμμετέχω - Θερμαϊκός", "Δράση Πολιτών" και "Λαϊκή Συσπείρωση". Ζητούν  την Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών του Δήμου. Μάλιστα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δεν πήρε η διοίκηση στην τελευταία αναμόρφωση προϋπολογισμού της 24ης Μαρτίου.
Το αίτημα όπως επιδόθηκε στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Οι 15 Δημοτικοι Σύμβουλοι των παρατάξεων «Θερμαϊκός - Νέα Πορεία», της οποίας ηγείται ο Γιάννης Μαυρομάτης, «Συμμετέχω - Θερμαϊκος», της οποίας ηγείται ο Θεόδωρος Τζέκος, «Δραση Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηβαλάση και «Λαϊκη Συσπείρωση» με επικεφαλής την Ντίνα Μώραλη (σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 2 εδάφ. α΄ του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018) κατέθεσαν κοινή αίτηση στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητούν την έκτακτη σύγκληση αυτού με θέματα αποκλειστικά για την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης των Επαγγελματιών για όσο χρονικό διάστημα πληγώνεται από τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ζητούν από την Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και την τροποποίηση των κωδικών:
α) Μισθώματα,
β) Κοινόχρηστοι χώροι και
γ) Ανταποδοτικά τέλη, έτσι ώστε να επέλθει:

• Απαλλαγή όλων των επαγγελματιών από την πληρωμή κοινόχρηστων χώρων για όλο το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι διατάξεις για το περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

• Απαλλαγή όλων των επαγγελματιών από την καταβολή ανταποδοτικών τελών καθαρισμού και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι διατάξεις για το περιορισμό της διάδοσης του COVID-19

• Μείωση κατά 40% όλων των επαγγελματικών μισθωμάτων ακινήτων που εκμισθώνει ο Δήμος.


Την αίτηση υπογράφουν με αλφαβητική σειρά οι:

ΓΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΗΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΗΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΩΡΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΛΙΤΣΑ
ΣΑΜΑΚΟΒΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
ΤΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ
ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.