Συγκρουσιακές καταστάσεις με αλλεπάλληλες αναρτήσεις των πρωταγωνιστών, έχουμε τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα.

Εναρκτήριο λάκτισμα υπήρξε η συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου (έγινε δια περιφοράς) στην οποία πέρασε με 15 θετικές ψήφους (Τσαμασλή, Καψάλα συν προσαρτήσεις) η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Στην οποία αναμόρφωση, που γίνεται μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, όφειλε η διοίκηση να συμπεριλάβει μέτρα στήριξης των δημοτών.

Η μάχη ξεκίνησε με αναρτήσεις Παράσχου και Λαζαρίδη κατά τις οποίες κατηγορούνταν η διοίκηση Τσαμασλή πως δεν επιδιώκει την συναίνεση, ότι αρνήθηκε την εισαγωγή μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών του Δήμου και παρομοιάστηκε η  λειτουργία της με αναφορά σε φωτο του Βοναπάρτη (L'État, c'est moi). Και όλα αυτά συσχετίζοντάς τα με την φασιστική διάταξη Θεοδωρικάκου που απαγορεύει την αρνητική ψήφο.



Ακολούθησε μια "άκομψη" απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Κωστή Κούτουκα, που ουσιαστικά δεν ήταν απάντηση, με την οποία κατηγόρησε τους Λαζαρίδη - Παράσχου για λαϊκισμό (άχ αυτός ο λαϊκισμός ..... χωράει παντού) και διαβεβαίωσε πως οι διαμαρτυρόμενοι "παραβιάζουν αχοιχτές θύρες" χωρίς όμως να δώσει πλείονας πληροφορίας  τι ακριβώς εννοεί.



Την αντιπαράθεση φαίνεται να συνέχισε μια προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (που εξ αρχής ήταν δεδομένο πως δεν θα έφερνε το αποτέλεσμα της ακύρωσης της συνεδρίασης κατά την οποία δεν πάρθηκε κανένα μέτρο ελέφρυνσης των επαγγελματιών του Δήμου) από τους Μαυρομάτη και Χατζηβαλάση που επεδίωξαν μ' αυτόν τον τρόπο να καταγράψουν την έντονη αντίθεσή τους στην μη ελάφρυνση των επαγγελματιών, δεδομένου πως ούτε καν αρνητική ψήφο μπορούσαν να δώσουν στην ελλιπή εισήγηση της διοίκησης.


Επακολούθησε μια ανάρτηση του Κωστή Κούτουκα (εντύπωση προκαλεί η προσωπική χρέωση απάντησης προς όλες τις κατευθύνσεις μόνιμα από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο) κατά την οποία εγκαλεί τους δύο αρχηγούς παρατάξεων για την προσφυγή τους και τους καταλογίζει ότι κάθονται στα σπίτια τους ασχολούμενοι με καταγγελίες ενώ η διοίκηση εργάζεται για το καλό των δημοτών.



Ο επίλογος, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, και χωρίς να έχει δοθεί καμία ανακούφιση ακόμη στις επιχειρήσεις, δόθηκε με δύο αναρτήσεις του Γιώργου Χατζηβαλάση και του Γιάννη Μαυρομάτη, τις οποίες και αναδημοσιεύουμε:


Γιωργος Χατζηβαλασης

Ο Λουδοβίκος, η Αντουανέτα και ο Βοναπάρτης

Αργά χτες το βράδυ πληροφορήθηκα ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών -προφανώς ενοχλημένος από την προσφυγή μας στην εποπτεύουσα Αρχή για ακύρωση της απόφασης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμου- ανέβασε ένα άρθρο με τίτλο ”βάστα με να σε βαστω”, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Με τον Κώστα Κούτουκα με συνδέει μια αμοιβαία εκτίμηση, η οποία από την πλευρά μου τουλάχιστον εξακολουθεί να ισχύει, γιαυτό δεν θα απαντήσω στις προσωπικές ειρωνίες, οι οποίες, στο κάτω κάτω, δεν αρμόζουν στον πολιτικό λόγο. Όσον αφορά όμως το πολιτικό μέρος του άρθρου του, κάθε καλόπιστος αναγνώστης παρατηρεί έναν ξύλινο λόγο της δεκαετίας του 60, διανθισμένο με πομπώδεις χιλιοειπωμένες εκφράσεις, όπως ”το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, ”κάθονται στον καναπέ και πετούν πέτρες” και άλλες δραματικές εκφράσεις, στην προσπάθεια του να καλύψει το άλμα στο κενό, που ο ίδιος έκανε…

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά.
1. Με επιπλήττει, ο κατά τα άλλα καλός μου φιλος, γιατί έκανα την προσφυγή σε συνεργασία με την παραταξη του Γιαννη Μαυροματη. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει και ο ίδιος, ως πρώην δήμαρχος, ότι οι κορυφαίες πράξεις ενός Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ψήφιση του Οικονομικού Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος. Όταν ψηφίσαμε σαν παράταξη το Τεχνικό Πρόγραμμα για λόγους πολιτικής αβρότητας και απείχαμε της ψηφοφορίας για να διευκολύνουμε την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού της δίκης του παράταξης, τότε δεν ήταν «βάστα με να σε βαστώ»; Αγαπητέ μου φίλε, αντιλαμβάνομαι ότι δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις -όπως ίσως και άλλοι- αλλά η παράταξη μας είναι ανεξάρτητη και πράττει πάντα ό,τι η ίδια πιστεύει ότι αποβαίνει προς όφελος των δημοτων και του Δήμου με την ευρεία έννοια.

2. Κατηγορεί το σύνολο της αντιπολίτευσης, ότι «δεν κατέθεσαν τις προτάσεις τους όταν συζητήθηκε ο προϋπολογισμος και η αναμόρφωση του, γιατί δεν υπήρχαν προτάσεις ούτε καν στο μυαλό τους».
Είναι δυνατόν να ξεχνά ότι ζητήσαμε η αποκομιδή των σκουπιδιών να μην γινεται από εργολάβο έναντι ποσού άνω του 1.100.000 €/το χρόνο στο οποίο καταβάλουμε και 24% ΦΠΑ; Μόνο με το πόσο του ΦΠΑ (240.000 €) θα μπορούσαμε να αγοράζουμε 2 απορριματοφόρα κάθε χρόνο! Και έτσι θα μπορούσαμε να μειώσουμε και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες. Σύσσωμη η αντιπολίτευση (5 παρατάξεις) ζήτησε την άμεση μείωση των δημοτικών τελών, που ήταν και στο δικό σας πρόγραμμα, αλλα δεν το κάνατε… Πρόσφατα δημοσίευσε ολόκληρο άρθρο τόσο ο Νίκος Παρασχου όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λαζαρίδης της παράταξης «Όλοι Μαζι για τον Θερμαϊκό», με τα οποία ζήτησαν την διεύρυνση των εξαγγελθέντων από την κυβέρνηση μέτρων για την στηριξη των επαγγελματιών, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, που το ζήτησε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήταν μάλιστα τόσο καυστική η παρέμβαση του, που δεν δίστασε να παρομοιάσει τον δήμαρχο με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, γιατί λειτουργεί δεσποτικά και δεν ακούει την γνώμη κανενός. Η αλήθεια είναι ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δίστασε ο δήμαρχος να ξεστομίσει την φράση: «Άμα χρειαστεί, όλο το δημοτικό συμβούλιο είμαι ΕΓΩ!», για την οποία ομολογώ ότι ήμουν πιο καυστικός, διότι τον αποκάλεσα Λουδοβίκο. Τον γνωστό βασιλιά της Γαλλίας που έμεινε στη ιστορία με την φράση «L’ etat c’ est Moi» δηλ το κράτος είμαι εγω! Δεν σας ταιριάζει ο ρόλος της Αντουανέττας κ Αντιδήμαρχε, που δήθεν δεν καταλαβαίνετε γιατί φωνάζει ο λαός…

3. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να μπερδέψει τον αναγνώστη του παραθέτοντας την πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που όντως φέρει ημερομηνία 13 Μαρτίου, και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 24 Μαρτίου. Ντροπή σας! Τέτοια, χαμηλής έμπνευσης ταχυδακτυλουργικά, δεν κάνουν ούτε σε παιδικά πάρτι. Η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ημερομηνία 20 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και μεσολαβούσε μόνο μια εργάσιμη μέρα η Δευτέρα 23 Μαρτίου, όταν ο νόμος απαιτεί η συνεδρίαση να πραγματοποιείται 3 εργάσιμες ημέρες μετά. Ο ίδιος ομολογεί ότι χρειάστηκε δουλειά 2,5 μηνών, για την κατάρτιση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, αλλά είχε την απαίτηση να τον ελέγξουμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε μια μέρα, οι οποίες προτάσεις θα έπρεπε να υποβληθούν και στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να υποβάλλει με τη σειρά της έκθεση για την ορθότητα τους. Ούτε αυτό το γνώριζε ο αντιδήμαρχος; Ασφαλώς και το γνωρίζει! Απλά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, για την γραφειοκρατική λειτουργία της διοίκησης. Επαναλαμβάνω, ο ρόλος της Αντουανέττας δεν σας ταιριάζει!

4. Κατηγορεί το σύνολο της αντιπολίτευσης, ότι «προσπαθεί όχι να υποβάλλει αλλά να επιβάλλει τις απόψεις της».
Εδώ γελάει κάθε πικραμένος! Η αναμόρφωση του Προϋπολογισμου πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο με 15 ψήφους υπέρ και 18 (!) αποχές, γιατί ο νόμος του Θεοδωρικάκου απαγορεύει την αρνητική ψηφο! Ποιός προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του σε Ποιόν; Επιτρέψτε μου λοιπόν κι εμένα, για λίγο, να λαϊκίσω, αλλά «δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»!!! Πιστέψτε με, δεν το ήθελε ούτε ο Γκάτσος που εγραψε τους στίχους για το τραγούδι του Χατζιδάκη: «ο Γιάννης ο φονιάς»…

Εν κατακλείδι, εδώ είμαστε. Εγκαταλείψτε την συμπεριφορά του ”μετά Χριστόν προφήτη” και ελάτε να συνεργαστούμε για την προκοπή του Δήμου. Κανένας δεν περισσεύει σ’ αυτή την προσπάθεια και κανένας δεν έχει την απόλυτη γνώση.

Γιάννης Μαυρομάτης

Φαίνεται ότι είναι προσφιλή μέθοδος κάποιων να διαστρέφουν και να κακοποιούν την αλήθεια.

Το θέμα όμως δεν βρίσκεται στον αν μπορούν να το κάνουν αλλά στο γιατί το κάνουν. Και μάλιστα με τόσο άκομψο,προσβλητικό και προκλητικό τρόπο.
Αναφέρομαι στην ανακοίνωση του αντιδήμαρχου οικονομικών , με την οποία με εγκαλεί, από κοινού με τον κ.Γιώργο Χατζηβαλάση, επειδή πράξαμε – ως οφείλαμε – το αυτονόητο. Δηλαδή τον μοναδικό δρόμο που είχαμε, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Δήμου μας, που και αυτοί γίνονται αποδέκτες, με τον χειρότερο τρόπο, των τραγικών οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού. Οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούν κλειστά τα μαγαζιά τους και παράλληλα καλούνται να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε δημοτικά τέλη και τέλη κοινόχρηστων χώρων.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Εγκαλούμαστε, μάλιστα με ένα αγοραίου τύπου κείμενο, επειδή προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην προσπάθειά μας να έχουμε τον αναγκαίο και ικανό χρόνο, για την κατάθεση των προτάσεών μας στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Τί λέει η πρότασή μας: «ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ από Μάρτιο και μέχρι τη λήξης των περιορισμών λόγω κορονοϊού οπως και ΜΕΙΩΣΗ 40% ολων των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ»
Αυτή την δυνατότητα μας δίδει, αλλά και μας προτρέπει και η ΠΝΠ, που μπορεί να έγινε ΦΕΚ Α55 στις 11/3, αλλά έφτασε στην Αποκεντρωμένη στις 13/3 και στον Δήμο στις 31/3.
Απαλλαγή τελών από επαγγελματίες ήδη πέρασε ο Δήμος Αθηναίων, αλλά και άλλοι δήμοι της χώρας.
Και φυσικά ο βάσιμος λόγος που είχαμε προκειμένου να προσβάλλουμε την εγκυρότητα της συνεδρίασης της 24ης Μαρτίου βρίσκεται στο ότι η πρόσκληση μας επιδόθηκε την Παρασκευή μεσημέρι 20/3 και λόγω Σαββατοκύριακου μεσολαβούσε πράγματι μια εργάσιμη. Φυσικά υπήρχε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αδυνατούσαμε να καταθέσουμε προτάσεις σε μολις μια μέρα και να υπάρξει και εισήγηση γι’ αυτές από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου (υποχρεωτική διαδικασία).
Αλλά και ουσιαστικός λόγος,όταν η ανάλγητη θέση της διοίκησης για την αναμόρφωση και αδιάφορο σφύριγμα για τους πληττόμενους επιχειρηματίες πέρασε με λιγότερο από 45% των δημοτικών συμβούλων, που ελέω νόμου Υπ.εσωτερικων, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν αρνητικά.
Λυπάμαι για την ανοίκεια και απαράδεκτη επίθεση που δεχθήκαμε από τον οργίλο και ειρωνικό Αντιδήμαρχο. Θα του συνιστούσαμε ψυχραιμία. Και φυσικά έστω και εκ των υστέρων υιοθέτηση των προτάσεών μας με τις οποίες ζητάμε:
Απαλλαγή όλων των επαγγελματιών του δήμου μας από την πληρωμή των τελών κοινοχρήστων χώρων,ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και του 40% των μισθωμάτων τους για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Να θυμίσουμε την ύπαρξη του μαξιλαριού ασφαλείας των 2.000.000 από το πλεόνασμα του 2019 στα ανταποδοτικά.
Να θυμίσουμε επίσης την επιστροφή του 1.500.000 € στα ταμεια του δήμου εντός του 2020 από την δικαστική νίκη μας για την ΔΗΚΕΘ.
Και να αναλογιστούμε πως στα ανταποδοτικά τέλη δεν έχει προβλεφθεί αγορά απορριμματοφόρων,καμμία μείωση δημοτικών τελών αλλά και οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσαμασλή για μείωση των δημοτικών τελών κατά 24% απο την πρώτη χρονιά εμειναν να ξεθωριάζουν οπως κι αλλες,ως υποσχεσεις και επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.