Δοκιμάσθηκε η ευαισθησία μας, η αντοχή και τα νεύρα μας με τον επί δυόμιση μήνες περιορισμό της ελευθερίας μας, με την αναγκαστική και απαραίτητη καραντίνα λόγω του κορονοϊού.

Δοκιμάστηκε όμως και η ετοιμότητα των διάφορων δομών, κοινωνικών, ανεξάρτητων ή αυτοδιοικητικών στον αγώνα τους να καλύψουν ανάγκες αδύναμων οικονομικά και ευπαθών ομάδων.

Στις παράπλευρες όμως επιπτώσεις της καραντίνας συγκαταλέγονται και οι αγαπημένοι μας αδέσποτοι τετράποδοι φίλοι μας, που βρέθηκαν χωρίς τροφή και μάλιστα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες των φετνών Μάρτη και Απρίλη.




Για καλή τους τύχη όμως, ειδικά για την περιοχή μας - και αναφέρομαι στους δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης - στο τιμόνι του Συνδέσμου Προστασίας και Προφύλαξης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του γνωστού ΣΥΠΠΑΖΑΘ βρέθηκε από τις αρχές του 2020 ο γνωστός φιλόζωος Αντώνης Ζαβέρκος, ο οποίος με δράσεις, έξοδα και προσωπικό αγώνα κατάφερε να σιτήσει, στο μέτρο του δυνατό, τα περισσότερα από αυτά.Αλλά και να εμβολιάσει και να τσιπάρει πολλά από αυτά. Πολλαπλές είναι οι ευχαριστίες φιλόζωων για τη δράση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και του Προέδρου του, όπως αυτές εκφράστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Είναι αλήθεια πως μόλις σε τρεις μήνες κατάφερε να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα που υπήρχε στους κατοίκους για τον Σύνδεσμο και να δώσει μια άλλη εικόνα για την προστασία των συμπαθών τετράποδων φίλων μας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και χθες μοίρασε μεγάλες ποσότητες τροφών και κάλεσε τους φιλόζωους να συμμετάσχουν στον ευγενή σκοπό.










 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.