Είναι πάνω από δύο μήνες τώρα (σχεδόν από τότε που μας έβαλαν σε καραντίνα για τον Κορονοϊό) που παρατηρήθηκε από πολλούς, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, η εμφάνιση παράξενων φωτεινών κινούμενων με ταχύτητα που αυξομειώνονταν, αντικειμένων, σε σειρά. Πολίτες άρχισαν να φωτογραφίζουν και να καταγραφούν σε βίντεο το θέαμα ενώ στη συνέχεια έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Τις προηγούμενες μέρες για παράδειγμα τα παράξενα αυτά φωτεινά αντικείμενα ίπταντο σε γραμμικό σχηματισμό, πάνω από τον ουρανό της Ξάνθης, της Καβάλας, της Καρδίτσας. Πριν δύο βδομάδες έγιναν παρόμοια ΑΤΙΑ, ορατά στην Καλαμάτα.

Μάλιστα αρκετοί από τους παρατηρητές του φαινομένου δεν έκρυβαν τους φόβους τους ότι μπορεί να πρόκειται για UFO εξωγήινων....



Αυτό που μάλλον εξηγεί τους φωτεινούς νυχτερινούς επισκέπτες του ουρανού είναι η πληροφορία, που όμως δεν "έπαιξε" στα συνήθως λαλίστατα μεγάλα ΜΜΕ, ότι πρόκειται για τμήματα δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX. 

Η πρωτοβουλία του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου, ιδιοκτήτη της Tesla έχει στόχο την εκτόξευση 42 χιλ. τέτοιων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, για να παρέχουν πρόσβαση διαδικτύου, που θα καλύψει κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάποιοι αστρονόμοι ασκούν κριτική σ’ αυτή τη δραστηριότητα και θέλουν να την σταματήσουν.

«Το Starlink είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Κλέβει τους ουρανούς των προγόνων μας από κάθε γωνιά του πλανήτη», έγραψε ο Τράβις Λόνγκορ, ειδικός της φωτομόλυνσης, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους αστρονόμους, οι δορυφόροι δημιουργούν περισσότερα διαστημικά συντρίμμια, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να δημιουργήσουν προβλήματα στις αστρονομικές παρατηρήσεις για τον εντοπισμό πιθανόν επικίνδυνων αστεροειδών.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.