Είναι πλέον οριστικό ότι έχουν ληφθεί οι κυβερνητικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Θερμαϊκού προβλέπεται να υποδεχθεί ένα σημαντικό αριθμό μεταναστών.

Το πήρε χαμπάρι ακόμα και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, που έσπευσε να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του με επιστολή προς τα υπουργεία Μετανάστευσης-Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του makthes.gr.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο που δημοσιεύει αντίγραφο της επιστολής, ο κ. Τσαμασλής φέρεται να γνωρίζει πως η εγκατάσταση πρόκειται να γίνει στο ξενοδοχείο της Αγίας Τριάδας SunBeach, είναι αντίθετος και επικαλείται ως λόγους απόρριψης της φιλοξενίας τους τον μεγάλο αριθμό των φιλοξενουμένων αναλογικά με τον πληθυσμό του χωριού. 

«...πληροφορούμαστε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζεται φιλοξενία-εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής του δήμου μας. Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό, λαμβάνοντας υπόψη πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δυναμικότητας φιλοξενίας 300 άτομα, βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας που αριθμεί 3023 κατοίκους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ισορροπία του πληθυσμού. Επίσης απέχει 700 μέτρα από τη στρατιωτική βάση «Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας» Αγίας Τριάδας και βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία τουριστικής ανάπτυξης».

Ο κ. Τσαμασλής μάλιστα επικαλείται το ρόλο αστυνόμευσης που έχει ο δήμος, δεδομένης όπως αναφέρει και της παραβατικότητας των ανθρώπων του καταυλισμού των Ρομά της Περαίας. Έναν ρόλο που αδυνατεί να ανταποκριθεί. Γράφει χαρακτηριστικά: 

«δημιουργώντας προβλήματα παραβατικότητας και επιφορτίζοντας μας με συνθήκες αστυνόμευσης στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Επιπλέον, σας κάνουμε γνωστό πως είναι σε εξέλιξη διαδικασίες στην ελληνική δικαιοσύνη, τόσο στα ποινικά δικαστήρια, όσο και στα αστικά με τους εν λόγω Ρομά. Ο δε δήμος δεν διαθέτει τις δομές εξυπηρέτησης προσφύγων και μεταναστών, ώστε να διευκολύνει την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία και την τυχόν επίλυση καθημερινών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Σε περίπτωση δε που φιλοξενηθεί και ο ανωτέρω αριθμός προσφύγων - μεταναστών εν μέσω των ήδη αυξημένων καθημερινών λειτουργιών ενός τουριστικού δήμου υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος ασφαλούς λειτουργίας του δήμου, σε θέματα δημόσιας υγείας και καθημερινής λειτουργίας, όπως είναι η καθαριότητα, η ύδρευση, η αποχέτευση, η φύλαξη και η λήψη μέτρων πρόληψης και περιορισμού διάδοσης του νέου κορονοϊού».

Πάντως εκτός από την επίσημη αναγγελία της φιλοξενίας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπάρχουν φήμες για την χρησιμοποίηση και άλλου καταλύματος - και πάλι στην Αγία Τριάδα, στα όρια με Κερασιά. Πρόκειται για τον Οίκο Ηλικιωμένων, που δεν βρίσκεται σε λειτουργία, του Αγίου Γεράσιμου του Ιορδανίτη.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.