Μια ακόμα "παράξενη" υπόθεση - παρέμβαση του γνωστού πλέον ιστολόγιου Ελληνικά Hoaxes που χρήζει περαιτέρω διευκρινήσεων και ίσως εντάσσεται σε περιπτώσεις ντετεκτιβίστικου ενδιαφέροντος.

Αν ασχολούμαστε, δεν είναι επειδή έχουμε οποιαδήποτε τέτοια ιδιότητα ούτε φυσικά και αντίστοιχη φιλοδοξία.

Απλά καταγράφουμε τα γεγονότα, όπως ήρθαν στην αντίληψή μας.

Δυστυχώς το βίντεο από το οποίο ξεκινά η ιστορία, έχει ήδη αποσυρθεί από το facebook, παραμένει όμως στη σελίδα του "χωροφύλακα" του facebook και του διαδικτύου.

Το είχαμε λάβει από φίλο μέσω του messenger.

Απεικόνιζε μια συζήτηση μεταξύ δύο γυναικών (νοσηλευτριών πιθανότατα) και ενός γιατρού ο οποίος κατέγραφε και την συνομιλία. Κατά δήλωση της μιας των γυναικών

“Η υπεύθυνη λοιμωξιολόγος – πνευμονολόγος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, κυρία Ευαγγελία Κοτάκη, ενημέρωσε την κυρία Πρίφτη, επειδή είναι κολλητές, ότι τα 25 είναι από κορωνοϊό, τα υπόλοιπα είναι μούφα”


Και συνεχίζοντας μετά την επεξήγηση του βιντεολήπτη ότι άρα όλα είναι μούφα λέει: 
“εκατόν σαράντα (140) θάνατοι, οι είκοσι πέντε (25) είναι από κορωνοϊό τα υπόλοιπα είναι από φυσικά αίτια”.

Μάλιστα ο εικονολήπτης ιατρός Κώστας Νικολόπουλος με δήλωσή του στο τέλος του βίντεο χαίρεται γιατί μετά από αυτό επιβεβαιώνεται καθώς και ο ίδιος (όπως λέει) από την αρχή είχε την ίδια άποψη.

Το βίντεο αυτό, την αξιοπιστία του οποίου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, μας έκανε εντύπωση όταν πριν δυο -τρεις μέρες το είδαμε, τόσο για την αποκάλυψη ονομάτων και γεγονότων που κατέδειχναν την μη βασιμότητα των επίσημων ανακοινώσεων για τον κορονοϊό, όσο και το θάρρος της αποκάλυψης από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση. Μάλιστα όταν ο ιατρός που τραβά το βίντεο γυρίζει την κάμερα και αυτοβιντεοσκοπείται, μάλλον θεωρήσαμε πως είναι αληθές και το βίντεο και οι αποκαλύψεις.

Αυτό το βίντεο προφανώς διακινείτο επί μέρες στο διαδίκτυο μέσω facebook και messenger. Και προφανώς ενόχλησε. Αν ίσχυε κατέρρεε,  μεγάλο μέρος του τρόμου που υποστήκαμε τους τελευταίους 3 μήνες.

Δεν γνωρίζαμε περισσότερα έκτοτε. Σήμερα όμως ανέλαβαν οι "καουμπόυδες" του διαδικτύου να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Με την σημερινή ανάρτησή τους μαθαίνουμε λοιπόν πως:

Πρόκειται για χιουμοριστικό βίντεο, όπως δήλωσε ο δημιουργός του. Οι πληροφορίες που διαδίδονται μέσω αυτού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ακόμη, σύμφωνα με το τμήμα διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος - πνευμονολόγος με το επώνυμο "Κοτάκη" ή παραπλήσιο.
Μάλιστα προβάλλουν φωτο από το προφίλ του, όπου υποστηρίζει πως το επίμαχο βίντεο δημιουργήθηκε χάριν αστειότητος και του το υπέκλεψαν από το κινητό του.



Προφανώς η ιστορία μπάζει, θα λέγαμε από χίλιες μεριές .....
Ήταν μια πλακίτσα ;;;
Τα μάζεψαν μετά από πιέσεις;
Ποιός ξέρει .....

Αυτό που ξέρουμε όμως μετά πλήρους βεβαιότητας είναι πως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που ίσως θα μας οδηγήσουν σε μια νέα πραγματικότητα, εντός κι εκτός διαδικτύου.

Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και ίσως καλύτερα τη νοημοσύνη μας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.