Προκαταβολικά να διευκρινήσουμε πως θεωρούμε πολύ σημαντική την επιτυχία του Αντιδήμαρχου Παναγιώτη Τροκάνα, που κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το κολυμβητήριο του ΚΑΠΠΑ, που επί πέντε χρόνια βρισκόταν στα όρια της ανυπαρξίας και αποσύνθεσης. Επίσης, εκ του αποτελέσματος, κρίνεται θετική η μεταφορά της Αντιδημαρχίας στα γραφεία του ΚΑΠΠΑ, αν μη τι άλλο, γιατί και ο χώρος που ήταν εγκαταλελειμμένος πήρε ζωή και οι κλοπές και οι βανδαλισμοί σταμάτησαν.

Και φυσικά δικαιούται η οποιαδήποτε διοίκηση να προχωρήσει σε μια συμβολική τελετή της , που θα σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Τόσο για την καλύτερη πληροφόρηση των δημοτών αλλά ίσως και για τη μικροπολιτική πίστωση του γεγονότος.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι την παράτα των εγκαινίων της πισίνας, όπως τιτλοφορήθηκε από τη διοίκηση, λες και πρόκειται για παράδοση και λειτουργία ενός νέου έργου, νομίζω πως υπάρχει μια κάποια απόσταση.


Για την ιστορία πάντως να αναφέρουμε πως στην τελετή, παρέστησαν, εκτός από τα μέλη της διοίκησης Θερμαϊκού, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κα Πατουλίδου, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρτζόπουλος και ο πρώην δήμαρχος κ. Ματζάρης.

Και στους χαιρετισμούς πλειοψήφησαν για άλλη μια φορά τα λόγια με την αναγγελία έργων αναβάθμισης της περιοχής. Έργων που επί χρόνια ακούμε και έργα δεν βλέπουμε. Και που δυστυχώς πολύ φοβόμαστε τα οποία για άλλη μια φορά θα παραμείνουν λόγια ......

Αξίζει όμως να αναφερθούν οι εξαγγελίες, ώστε να κριθούν σε βάθος χρόνου:

Ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε για την ανάπτυξη έργων ύψους 25 εκ. ευρώ στο Δήμο. Όπως είπε, στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων στο δρόμο Περαίας – Μηχανιώνας, που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση της κίνησης, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεύτερο μεγάλο έργο που έχει εγκριθεί και θα ξεκινήσει είναι αυτό της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών της περιοχής πριν πάρει καταστροφικές διαστάσεις. 
Στα ανωτέρω αν προσθέσουμε και τη διάνοιξη δρόμου πίσω από το ΚΑΠΠΑ 2000, έτσι ώστε αυτό να συνδέεται άμεσα με την Λεωφόρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας προς διευκόλυνση των αθλουμένων – επισκεπτών από άλλους Δήμους, αλλά και το έργο που, ήδη, έχει ξεκινήσει και αφορά στις εργασίες διευθέτησης και καθαρισμού των ρεμάτων από φέτος και για τα επόμενα δύο (2) χρόνια, τότε σίγουρα μπορούμε να μιλήσουμε ότι ο Δήμος Θερμαϊκού πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.