Αυτό που είναι διαχρονική πολιτική μας τοποθέτηση, ότι δηλαδή όλα τα στελέχη των αστικών κυβερνήσεων δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά το υπηρετικό πολιτικό των πλουτοκρατών, το διαπιστώνουμε και από μια "συμβολική" φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Documento".
Είναι από τις λίγες φορές που ένα αστικό ΜΜΕ προσεγγίζει σωστά ένα θέμα:

Μπορεί να γράφουν οι εφημερίδες, να λένε οι τηλεοράσεις, να ανακοινώνουν τα κόμματα, αλλά συνήθως η αλήθεια καταγράφεται εξαπίνης. Σαν εκείνο που βγαίνει από το ντους γυμνός και ανακαλύπτει πως στο μέχρι πριν από λίγο άδειο σαλόνι, υπάρχουν και άλλοι.

Στις δύο φωτογραφίες, δύο αστυνομικοί, χαιρετούν υπηρεσιακά δύο επιχειρηματίες. Υποβάλουν τα σέβη τους και δηλώνουν την υπακοή τους. Ο χαιρετισμός αυτός επιβάλλεται μόνο απέναντι σε ανωτέρους τους ή θεσμικά πολιτικά όργανα.

Είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης, θεσμικά όργανα του κράτους; Φυσικά και δεν είναι. Αλλά ο αστυνομικός, ως αδιόρατο γρανάζι της εξουσίας, που καταλαβαίνει ποιος την ασκεί και την εκφράζει, ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό ή ενδεχομένως και ο ευεργέτης του, ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο που θα έλεγε και ο Καραμανλής ο Πρώτος από την Πρώτη Σερρών. Και φυλάγεται. Αυτά, για να μην έχουμε αυταπάτες και προσμονές



πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.