Ένας λάτρης της Θεσσαλονίκης με προσφορά στην συλλογή ιστορικών κειμηλίων και καταγραφή χαρακτηριστικών αναφορών για την πόλη, έφυγε.

Ο Μάνος Μαλαμίδης αφιερώθηκε στη συλλογή αντικειμένων από την πόλη συνθέτοντας το πολύτιμο αρχείο του και τροφοδοτούσε συχνά τη δημοσιογραφική, και όχι μόνο, έρευνα.

Φροντιστής, ιστορικός ερευνητής και συλλέκτης καταγόταν από την Καβάλα. Απόφοιτος του 4ου Γυμνασίου – Λυκείου Συγγρού Θεσσαλονίκης σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχε .

Οι διαχειριστές της σελίδας που υπήρξε ιδρυτής της ΜΝΗΜΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- σύνδεση με το παρόν τον αποχαιρετούν με το παρακάτω κείμενο που δημοσίευσαν:

Εκ μέρους όλων των διαχειριστών και των συντονιστών της σελίδας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του, ιδρυτή της συγκεκριμένης ομάδας και προέδρου του Ιστορικού και Συλλεκτικου Αρχείου Θεσσαλονίκης, Μάνου Μαλαμιδη. Η είδηση του ξαφνικου χαμού του φίλου και στενού συνεργάτη Μάνου, όπως είναι φυσικό, μας αφήνει όλους συντετριμμένους. Θερμά συλλυπητήριά στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει....Υ.Γ. Αγαπητέ Μάνο οι αγώνες σου για την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας θα μείνουν αιώνια παρακαταθήκη για όλους τους φιλιστορες αλλά και τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Όλοι εμείς υποσχόμαστε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν άσβεστη την φλόγα αυτού του εγχειρήματος σου μέσα από τον δημόσιο λόγο που μας προσφερες απλόχερα σε αυτή την ομάδα...

Θεωρούμε πως είναι μια σημαντική απώλεια για την Θεσσαλονίκη μας.

Καλό ταξίδι Μάνο ....


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.