Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες σημειώθηκε επακούμβηση* της ελληνικής φρεγάτας (F-451 ΛΗΜΝΟΣ) με τουρκική φρεγάτα που συνόδευε το Oruc Reis. Τα ελληνικά πλοία παρακολουθούσαν από τη πρώτη στιγμή εκ του σύνεγγυς τις τουρκικές δραστηριότητες.

Δεν υπήρξε μεγάλη σύγκρουση παρά μόνον υλικές ζημιές μικρής έκτασης. Πάντως το περιστατικό επιβεβαιώνεται από πηγές μας.

Στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον κίνδυνο ατυχήματος και τόσο η αναφορά του όσο και το διάγγελμα μόνον τυχαία δεν ήταν.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως η τουρκική φρεγάτα ΜΕΚΟ 200 έχει πάθει σοβαρές ζημιές.Ξανά στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis


Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες χθεσινές πληροφορίες που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Oruc Reis βρίσκεται πλέον εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σήμερα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, τα δύο βοηθητικά πλοία και ο στολίσκος των περίπου δέκα πολεμικών πλοίων που τα συνοδεύουν, φέρεται να άλλαξαν και πάλι πορεία στις 05:00 τα ξημερώματα και να κατευθύνονται εκ νέου προς περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

πηγή


* Επακούμβηση σημαίνει ότι υπήρξε επαφή, τα δύο πολεμικά ακούμπησαν το ένα το άλλο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.