Νέο γύρο επεισοδίων πυροδοτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το σοκαριστικό βίντεο με τον λευκό αστυνομικό που πυροβολεί πισώπλατα, επτά φορές, έναν Αφροαμερικανό μπροστά στα παιδιά του στο Ουισκόνσιν. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ξέσπασαν ταραχές.

Ο αστυνομικός γαζώνει με επτά σφαίρες πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ, που προσπαθεί να μπει στο αυτοκίνητό του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, δυο αστυνομικοί με προτεταμένα όπλα ακολουθούσαν τον Μπλέικ. Ο ένας από αυτούς τον άρπαξε από τη μπλούζα και τον πυροβόλησε μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών του, που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά, τον οποίο επιχείρησε να σταματήσει ο Μπλέικ στην πόλη Κενόσα.

Το αιματηρό επεισόδιο πυροδότησε νέο κύμα βίας που θυμίζει τις ταραχές μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Διαδηλωτές, που κατηγορούν την αστυνομία για ρατσισμό, άναψαν φωτιές, πέταξαν βόμβες Μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς που έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές του Γουισκόνσιν.




πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.