Εμείς απλώς θα λειτουργήσουμε με τη γνωστή κόπι-πέιστ μέθοδο για να αναδείξουμε μια ανάρτηση που μεταφέρει ένα κείμενο και πολλές απορίες και ερωτηματικά ενός δημότη μας, σχετικά με την ευγένεια αλλά και ανικανότητα τμήματος της διοίκησης όπως και της υπηρεσίας καθαριότητος.

Δεν θα σχολιάσουμε τίποτα, το κείμενο της υπομονετικής συνδημότισσάς μας μιλάει από μόνο του.

Απλώς θα κάνουμε λίγο χιούμορ.....

Γνωρίζοντας πως η δημοσιεύσασα το κείμενο είναι δραστήριο μέλος της Κίνησης Πολιτών ενάντια στις καύσεις που εξακολουθούν να γίνονται συστηματικά και αδιάλλειπτα από τον οικισμό των ρομά, αναρωτιόμαστε μήπως δεν θα έπρεπε να δώσει τέτοια έκταση στο θέμα γιατί το πιθανότερο είναι τα ελαστικά προφανώς κάπου εκεί θα καταλήξουν ......
Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε μία φίλη σε e-mail, η οποία είναι κάτοικος της περιοχής, μαζί με τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται! Η απορία μου είναι ποιοί είναι τελικά οι αρμόδιοι για να επιλυθεί άμεσα αυτό το απλό πρόβλημα??
"Επί της οδού Βλ. Γαβριηλίδη στους Ανω Νέους Επιβάτες, 500 μ από τη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης -Μηχανιώνας, μεταξύ των παραδρόμων Αγ. Στεφάνου και Εκκλησάκι Προφήτη Ηλία, από τις 27 Μαιόυ βρίσκονται επτά λάστιχα αυτοκινήτου σε τρεις στοίβες.
Μέσω της app Πολίτης Θερμαικού, στάλθηκαν τρεις φορές φωτογραφίες, περιγραφή του προβλήματος και παράκληση αποκομιδής τους από τα Ογκώδη Αντικείμενα: 27 Μαίου, 22 Ιουνίου, και 10 Ιουλίου.
Εντωμεταξύ τηλεφώνησα και στα Ογκώδη, τουλάχιστον δύο φορές, μου είπαν θα μεριμνήσουν.
Στις 27 Ιουλίου δέχομαι κλήση από το τηλ. 2392-330373. Με ρώτησε εαν συνεχίζουν να υπάρχουν τα λάστιχα εκεί. Απαντώ θετικά, και μάλιστα έχουν κρυφτεί μερικώς από τα αγριόχορτα που έχουν αναπτυχθεί γύρω τους. Περιγράφω πολύ αναλυτικά την τοποθεσία και την κατάσταση των λαστίχων, και από τον ευγενικό κύριο λαμβάνω διαβεβαίωση ότι θα διαβουλευθεί με τον προιστάμενο για την καλύτερη διευθέτηση του θέματος. Στις 11 Αυγούστου, επειδή τα λάστιχα συνεχίζουν να παραμένουν εκεί, όμως λόγω των βροχών έγιναν πιό εμφανή, τηλεφωνώ πάλι στο ανωτέρω τηλέφωνο, όπου έμαθα είναι της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο ευγενικός κύριος μου εξηγεί ότι υπάρχει φόρτος εργασίας, όμως του τονίζω τη σπουδαιότητα του θέματος ότι οι διοξίνες από αυτά τα λάστιχα που θα καταλήξουν στις παράνομες καύσεις θα γεμίσουν τα πνευμόνια όλων μας. Είναι θέμα υγείας .οχι αισθητικής. Είπε θα μεριμνήσει. Αργότερα, τηλεφωνεί για να μου δώσει ένα κινητό τηλέφωνο κάποιου κ. Μ., ότι εκείνος είναι υπεύθυνος, δεν είναι αρμοδιότητα των Ογκωδών Αντικειμένων. Τηλεφωνώ στον κ. Μ., ο οποίος εξοργισμένος που τον ενόχλησα στο προσωπικό του τηλέφωνο δεν δεχόταν να ακούσει τίποτα. Ξανατηλεφωνώ στη Διακυβέρνηση, όπου εκεί μου είπαν ότι το φαντάστηκαν ότι αυτή θα ήταν η αντίδρασή του, όμως η αρμοδιότητά τους τελειώνει εκεί, στην καταγραφή των προβλημάτων. Δεν είναι εντολείς ούτε ελεγκτές των Υπηρεσιών. Στην παρατήρησή μου της αναποτελεσματικότητας της app, είπε ότι καλώς υπάρχει για να γίνεται η επίσημη καταγραφή. Στον φόβο μου για την καύση των λαστίχων, ουδεμία απάντηση.... "
Μου αρέσει!
Κοινοποιήστε
Σχόλια
  • Christina Maknea Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ειναι υπεύθυνος. Αυτός ξέρει αν ο Δήμος εχει σύμβαση με εταιρεία που συλλέγει και διαχειρίζεται τα πεταμένα λάστιχα. Αν δεν έχουν σύμβαση, κακώς. Να κάνουν. Όλοι οι δήμοι έχουν. Αν δεν το πρόβλεψαν, φταίει μόνον η διοίκηση του Δήμου.
    1
  • Siskos Vassilis Και εγώ από Μάιο έχω γράψει στο App για ένα πρόβλημα με δεντράκια που πεθαίνουν λόγω χαλασμένου συστήματος αυτόματης πότισης εδώ και 3 χρόνια σε νησίδες στην Ξενίου Διός, και εμένα μου τηλεφ. ένας ευγενικός κύριος να με ρωτήσει αν το πρόβλημα έχει λυθεί, και εγώ επίσης περιμένω... Φαντάζομαι όταν μείνει 1 από τα 30-40 που είχαν φυτευτεί... θα αναλάβουν δράση..
    Αυτό που παίρνεις τηλέφωνο άτομα σε υπεύθυνη θέση για ένα πρόβλημα, και εκνευρίζονται και ρωτάνε "που βρήκες το τηλέφωνό μου"!!!... με ξεπερνάει. :)
    "Υπεύθυνοι"... όχι παίξε γέλασε... Μάνατζερς! :)
    2
  • Επαμεινώνδας Στυλιανίδης Ξέρεις το ανέκδοτο με την οργάνωση του οίκου ανοχής;που τα είχε όλα εκτός από τις αναγκαίες εργαζόμενες;
    Πάρε τα λάστιχα πάντα στο Δημαρχείο και Βάλτα φωτιά..
    2


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.