Λόγω του εμπάργκο ενημέρωσης από την διοίκηση (ούτε ανακοινώσεις για τις συνεδριάσεις πλέον δημοσιεύουν, πόσο μάλλον να κοινοποιούν στα μέσα της περιοχής) αλλά και προσωπικών ενασχολήσεων (δύσκολο πράγμα το καθάρισμα παραμελημένων αποθηκών), δεν είχα δυνατότητα να πληροφορηθώ, πολύ δε περισσότερο να παρακολουθήσω συνεδρίαση που πρέπει να έγινε τις προηγούμενες μέρες.

Από ανάρτηση όμως δημοτικού συμβούλου, αλλά και από αντιδράσεις αντιδημάρχου αντιλαμβάνομαι πως υπήρξε μείζον θέμα. Κατ' αυτό ζητήθηκε από το σώμα να υπερψηφίσει την συμμετοχή του δήμου Θερμαϊκού σε μια μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (το όνομα της οποίας αλλά κυρίως τους σκοπούς της δεν γνωρίζουμε και όπως θα διαβάσετε παρακάτω ούτε και τα μέλη του δημοτικού συμβούλου).
Εισηγητής ο γνωστός νυν αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ιωσήφ Μισαλέμης (πρώην Πρόεδρος επί Μαυρομάτη της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού με την γνωστή ανυπαρξία έργου).

Αλλά ας αφήσουμε να μιλήσουν, μέσω των αναρτήσεών τους στο fb, τόσο ο Γιώργος Λαζαρίδης, ως απορών, άτυπος καταγγέλων και κατ' ανάγκην πηγή ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα, των δημοτών Θερμαϊκού αλλά και ο έκπληκτος με την απόρριψη της εισήγησής του από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ιωσήφ Μισαλέμης:


Γιώργος Λαζαρίδης
"Με την αρνητική ψήφο όλων των συμβούλων πλην εκείνων της διοίκησης «αποτράπηκε» η ευκαιρία να μπει ο δήμος μας στην «παγκόσμια ελίτ». Ακολούθησαν και διάφορα μη κολακευτικά σχόλια του εισηγητή στο fb, όπως ζήλεια, κατωτερότητα, άξιοι της μοίρας μας, οπισθοδρομικοί, άσχετοι, ανεπαρκείς. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πρόκειται για την άρνηση συμμετοχής του δήμου μας σε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με άσχετη προς το αντικείμενο Πρόεδρο κι ένα γενικόλογο κι ακαταλαβίστικο καταστατικό, που φώναζε από χιλιόμετρα «η μαϊμού δαγκώνει»! Όταν ζήτησα μάλιστα από τον εισηγητή να μας υποδείξει έστω κι ένα συγκεκριμένο όφελος που θα μπορούσε να έχει ο δήμος από τη συμμετοχή του, αυτός ο επαρκής, ανώτερος και προοδευτικός δεν κατόρθωσε να αρθρώσει ούτε ένα επιχείρημα, αναμασώντας τις μπούρδες που του έδωσαν έτοιμες και είχε μπροστά του. Νεοτερισμό βέβαια αποτελεί το γεγονός να εξυβριζόμαστε όταν διαφωνούμε με εισήγηση της ομάδας του κ. δημάρχου. Να διαθέτεις 12 συμβούλους σε ένα δημοτικό συμβούλιο 33 ανθρώπων, να υπερψηφίζονται σχεδόν όλες οι εισηγήσεις, οι περισσότερες με συντριπτική πλειοψηφία ή ομόφωνα και να απαξιώνεις τους συναδέλφους σου επειδή καταψήφισαν ένα θέμα, αντί σχολίου θα παραπέμψω στα δικά του λόγια".

Iosif Misalemis
"Όταν καταψηφίζεις μια απόφαση:
-Που θα σε βάλει στην παγκόσμια "Elite", τότε πάσχεις απο σύνδρομο Κατωτερότητας.
-Που θα αντλήσεις κονδύλια, είσαι άξιος της μοίρας σου.
-Από ζήλια και μόνο, αυτό σημάνει ότι έχεις κόμπλεξ
-Επειδή είναι ιδέα άλλου και όχι δίκη σου, εκδηλώνει οπισθοδρομικότητα
-Από «ιδεολογία», αυτό σημαίνει κόλλημα
-Από άγνοια, σημαίνει ανεπάρκεια.
Λες να έχουμε τέτοια άτομα στο Δ.Σ.;;;;; Μπααα, ιδέα μου θα ´ναι..."


Εκτός από τα ενδιαφέροντα παραπάνω θα είχαμε βέβαια την απαίτηση, ως δημότες να πληροφορηθούμε αναλυτικά την πρόθεση της διοίκησης αλλά και τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων, γιατί το όνομα και μόνο της Πατούλαινας, συνδέεται με χρυσά σαλόνια και είμαστε αρκούντως επιφυλακτικοί για  προτάσεις τις οποίες και δεν γνωρίζουμε.


* Η φωτο παραπέμπει στην φράση "τη μπανάνα σου και στο κλουβί σου", τακτικής που μάλλον εφαρμόζεται από την διοίκηση του δήμου για την μη κοινοποίηση ακόμα και των δημόσιων συνεδριάσεων ......

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.