Την οργή της Τουρκίας επισύρει η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ. Οργή που μάλιστα εκφράζεται σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο με ευθεία απειλή πολέμου. Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, μιλά ευθέως για «απάντηση στο μέτωπο και στο τραπέζι». Με τον όρο «μέτωπο» οι Τούρκοι φυσικά εννοούν την απειλή πολέμου την οποία ούτως ή άλλως έχουν στο τραπέζι με το Casus Belli.

Οι τούρκοι στην ανακοίνωσή τους αμφισβητούν ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου, επικαλούμενοι το παράνομο μνημόνιο που έχουν υπογράψει με τον Σαράτζ, το οποίο προκλητικά καταπατά την ελληνική εθνική κυριαρχία. Με άκρως προβοκατόρικη διάθεση το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ισχυρίζεται ότι η Αίγυπτος απεμπολεί δικά της κυριαρχικά δικαιώματα με αυτή τη συμφωνία, όπως ακριβώς έκανε και με την Κύπρο! Ενώ τονίζει ότι έτσι καταπατώνται και τα δικαιώματα της Λιβύης!

Και για να μην υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες, η Τουρκία απειλεί ότι δεν θα επιτρέψει καμία οικονομική δραστηριότητα στην ενλόγω ζώνη που περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.