Το σόλο ορειβατικό ταξίδι - περιπέτεια που ξεκίνησε την 
Τρίτη 22/9 ο Λορέντζο Νεράντζης επιχειρώντας να  «ενώσει» μέσα από γνωστές πεζοπορικές διαδρομές, τα 12 γνωστότερα καταφύγια του Ολύμπου, σε μία ενιαία πορεία,   που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βρίσκεται περίπου στη μέση του.
Έχουμε ένα βίντεο που καταγράφει την άφιξή του στη λάκκα Χριστάκη, όπου εξιστορεί την έως σήμερα διαδρομή του, τις δυσκολίες την δύναμη και χαρά που του χάρισε και μιλάει για τις τελευταίες πέντε μέρες που θα ακολουθήσουν:


Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ευαισθητοποιήσει όλους όσοι επισκέπτονται το βουνό ή ασχολούνται με την ορειβασία για τη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης και της σωστής προετοιμασίας, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα ορειβατικά ατυχήματα και τα περιστατικά στο βουνό. Επίσης, θα αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το δίκτυο ραδιοσταθμών των μελών της ΕΟΔ, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες για έκτακτη επικοινωνία μεταξύ ορειβατών, διασωστών και καταφυγίων. Ταυτόχρονα, όμως, στοχεύει στην υποστήριξη του έργου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην ορεινή διάσωση, καθώς η πρωτοβουλία θα συνοδευτεί με μία καμπάνια crowd funding, με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την αγορά διασωστικού εξοπλισμού της οργάνωσης.

Σχετικές αναρτήσεις:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.