Με μια σεμνή τελετή μνήμης και κατάθεση στεφάνων στο δυστυχώς λερωμένο από τα πουλιά μνημείο Μνήμης της Περαίας γιορτάστηκε λιτά, λόγω κορονοϊού η επέτειος της Γενέθλιας μέρας της Περαίας.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, η Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητος Περαίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Σχολιασμοί του γεγονότος από τον Δήμαρχο και τον Γιάννη Μαυρομάτη στους τοίχους τους στο fb.


Αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε ,με ιδιαίτερα σεβασμό τιμούμε τους προγόνους μας.
Από την καταστροφή και τα συντρίμμια της Γενοκτονίας στην Αναγέννηση, την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περαίας,
γιορτάσαμε και φέτος την γενέθλια μέρα της Περαίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ


ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ
Είναι γνωστό ό,τι η αναφορά και η μνήμη στις ρίζες,στην ιστορία,στην παράδοση μας,δυναμώνει τη συνείδηση και νοιώθουμε κοντά και ανάμεσα στους προγόνους μας.Αισθανόμενοι χαρά και λύπη μαζί τους.
Γιατί,βλέπουμε σ'αυτούς τα ίδια αισθήματα,τις ίδιες συνήθειες,τις ίδιες αδυναμίες,τις ίδιες ανησυχίες,τους ίδιους στοχασμούς που βρίσκουμε μέσα στους ίδιους τους εαυτούς μας.
Εξάλλου...λαός χωρίς ιστορία, λαός που δεν θυμάται και δεν τιμά την ιστορία του,είναι λαός χωρίς μέλλον.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.