Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας.

Πολλά μπράβο στους γονείς και τους καθηγητές σας, που χαίρονται για την επιτυχία σας και συνέδραμαν καθοριστικά σ΄ αυτήν.

Ιδιαίτερα προς τους αριστεύσαντες, επιτρέψτε μου να πω πως ο μόνος τρόπος, με τον οποίο μπορεί κανείς να κατανοήσει τη ζωή στην ολότητά της και να τη ζήσει όσο το δυνατόν πληρέστερα, είναι η επιδίωξη της αριστείας. Έτσι γεννήθηκε ο πολιτισμός, έτσι εξελίχθηκε η σκέψη, η επιστήμη, η τεχνολογία. Και όπως είπε και ο Αριστοτέλης «Κάντε την αριστεία συνήθειά σας και όχι, απλά, μια πράξη».

Τί να πει κανείς για τους πρώτους των πρώτων σε κάθε Λύκειο του Δήμου μας; Πόσο ικανοποιημένος νιώθει ο Γεώργιος – Παναγιώτης Λυμπέρης για την επιτυχία του στη Νομική Θεσσαλονίκης με 18,900 μόρια; Πόσο χαρούμενος είναι ο Γεώργιος Χατζημπιρμπιλιός και η οικογένειά του για την εισαγωγή του στην ίδια σχολή με τον Γεώργιο – Παναγιώτη, έχοντας συγκεντρώσει 18,350 μόρια; Ρωτήστε πώς αισθάνονται οι εκπαιδευτικοί της Αγγελικής Ανδρεάδου για την επιτυχία της στο Τμήμα Μουσικών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ με 18,295 μόρια; Πόσο περήφανοι είναι οι γονείς της Κωνσταντίνας - Χιονίας Νάνου, που με 18,025 μόρια εισάγεται 5η στην Ιατρική σχολή Αλεξανδρούπολης; Αλλά, και η Κωνσταντίνα Μαργαρίτη με πόση ανακούφιση είδε το όνομά της στους πίνακες των επιτυχόντων στη σχολή Ψυχολογίας Ρεθύμνου με 17,350 μόρια;

Οι σπουδές σας δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ανοίγεστε στο μαγικό ταξίδι στον κόσμο της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας.

Για εσάς, που δεν καταφέρατε όσα θέλατε, σκεφτείτε πως χάθηκε μόνο μια μάχη. Πάντα υπάρχει η δεύτερη προσπάθεια κι ο αγώνας που πρέπει να συνεχίσετε, θέτοντας νέους στόχους.

Καλές και γόνιμες σπουδές και καλή αρχή στον αγώνα της ενήλικης ζωής σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γεώργιος Τσαμασλής



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.