Μετά την κοινή αίτηση που καταθέσαμε οι 4 Δημοτικές Παρατάξεις, με την οποία ζητήσαμε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου την συνταξη εισήγησης για μείωση των ανταποδοτικών τελών κατα 24%, δεχθήκαμε μια άδικη επίθεση, που δημοσιευτηκε σε ομάδα του δήμου μας, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«...Άλλος θέλει μείωση 24%!!!! άλλος θέλει μείωση τελών κατά 15%!!!άλλος θέλει μείωση 27% !!!!
Τζάμπα είναι. Πες και συ ένα ποσοστό για να δούμε ποιος είναι ο πιο καλός... Εγώ προτείνω 89% μείωση και δωρεάν τραπεζοκαθίσματα!!!... Πρωτη φορά βλέπω τέτοιες τακτικές που προσπαθούν να καλοπιανουν και να γινουν αρεστοι στους πολιτες με λαικο τροπο, ταζωντας ποσοστα....μόνο και μονο για να χτυπήσουν πολιτικά και να κερδίσουν εντυπώσεις... Είναι πολιτική λογική αυτο;»

Και απαντώ ευθέως: ΟΧΙ!
Αγαπητέ μου φίλε!
Ασφαλώς δεν γνωρίζεις, ότι έχει αλλάξει ο νόμος και απαιτείται κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης και Όχι μεμονωμένων θέσεων, που θα μπορούσαν να τροποποιήσουν την εισηγηση της διοίκησης. Σε εφαρμογή λοιπόν του νόμου, ζητήσαμε από την Οικονομική Υπηρεσια του Δήμου συγκριτικά στοιχεία για το 2019 και το 2020, τα μελετήσαμε και επανήλθαμε ζητώντας και πάλι από την Οικονομική Υπηρεσία να ετοιμάσει εισήγηση με τις προτεινόμενες μειώσεις. 

Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, το πνεύμα της "καλοπροαίρετης" κριτικής σου. Θα περίμενα να μας ρωτήσεις γιατί ζητάμε μείωση δημοτικών τελών κατά 24% και όχι πχ 25%; Πως μας προέκυψε αυτό; Τυχαία; Σου απαντώ λοιπόν: ΟΧΙ! Και οι 4 επικεφαλής των παρατάξεων (παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας) - με πραγματικό αίσθημα ευθύνης λάβαμε υπόψη τα στοιχεία που μας χορηγήθηκαν καθώς και το γεγονός:
- ότι με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, μέχρι τις 11/9/2020 προσήλθαν οι δημότες και δηλωσαν 36,5% πρόσθετα (αδήλωτα μέχρι σήμερα) τετραγωνικά μέτρα, επι των οποίων θα καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2020 και θα καταβάλλονται στο εξής κανονικά δημοτικά τέλη καθώς και
- ότι από τον προολογισμό του 2019 παραμένουν αδιάθετα 3.450.000 € από την μη προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων.
Θα σου θυμίσω επίσης ότι προεκλογικά, σε κοινή εμφάνιση των υποψηφίων τότε δημάρχων, ο σημερινός δήμαρχος κατήγγειλε ότι οι δημότες μας πληρώνουν τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, τα οποία χαρακτηρισε «κοροϊδία» και δεσμεύτηκε να τα μειώσει άμεσα από τον πρώτο Προϋπολογισμό της δικής του διοίκησης κατά 24%!

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, πέρσι δεν το έκανε με την δικαιολογία ότι ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι την ψήφιση του Προϋπολογισμου και δεν πρόλαβε... Η αλήθεια είναι ότι η εκλογή του πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο και ο Προϋπολογισμος ψηφίστηκε τον Νοέμβριο!

Φέτος όμως, περιμένουμε να τηρήσει την υπόσχεση του. Κι εμείς ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι των δημοτών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αντί να καταφύγουμε σε λαϊκίστικα πυροτεχνήματα, κάνοντας πλειοδοσία ποσοστών μείωσης, συντασσόμαστε με τον δήμαρχο και ζητάμε την μείωση που έταξε από πέρσι (24%) να την χορηγήσουμε έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί όταν έταζε ο δήμαρχος μείωση ανταποδοτικών τελών κατά 24%, ήταν σόφρων και συνετός και όταν την ζητάμε εμείς είμαστε λαικιστές; 

Μετά από αυτά, θα αντιλαμβάνεσαι - φαντάζομαι -ότι το σύνολο των κατηγοριών που δικαίως εξαπολύεις στην ανάρτησή σου, απευθύνονται στον σημερινό δήμαρχο κι όχι στην αντιπολίτευση. Διότι δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή όταν έταζε τη μείωση ήταν λαϊκιστής ή δεν είχε ιδέα από τα οικονομικά του δήμου. Εγώ προσωπικά δεν ασπάζομαι καμία από τις δυο απόψεις. Εσύ, όμως, οφείλεις μια συγνώμη στον δήμαρχο, γιατί βιάστηκες να εξαπολύσεις μύδρους, πριν ακούσεις την εισήγησή του. Πώς ξέρεις ότι δεν θα τηρήσει την υπόσχεση του;

Και για να χρησιμοποιήσω πάλι τα λόγια της ανάρτησής σου «Ας περιμένουμε τον εισηγητή αντιδήμαρχο οικονομικων και έπειτα, αφου ακούσει η κάθε παράταξη την εισήγηση, τότε να αντιπαρατεθεί και να καταθέσει ξεχωριστά τις προτάσεις της, αφού δημοκρατικά πρώτα τις συζητήσει με τα μέλη της»... όπως έκανε φαντάζομαι και ο δήμαρχος όταν εξήγγειλε την μείωση των δημοτικών τελών κατά 24% ! Τι; Οχι;

ΥΓ. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω και το βίντεο από τις δηλώσεις του δημάρχου.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.