Μια διαφορετική συνεδρίαση επέφερε μια απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 12 % και αυτό αναμφισβήτητα είναι ένα καλό νέο για τους δημότες Θερμαϊκού.
Πίσω όμως από αυτή την μείωση υπάρχει ένα ιστορικό και μια έντονη αμφισβήτηση που έθεσε ο Γιάννης Μαυρομάτης, που από κοινού με τους επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων Θεόδωρο Τζέκο, Γιώργο Χατζηβαλάση και Νίκο Παράσχου, με μια εμπεριστατωμένη και κοστολογημένη εισήγηση, επεδίωξαν την σημαντική μείωση κατά 24%. (δείτε εδώ)
Υπήρξε μία μεθόδευση που οδήγησε σε μια οριακή επικράτηση της πρότασης της διοίκησης Τσαμασλή, που όσο ήταν στην αντιπολίτευση ζητούσε μείωση 20% και τώρα την έκανε γυριστή.  Μεθόδευση την οποία ο Γιάννης Μαυρομάτης την χαρακτηρίζει ως πραξικοπηματική.
Την άποψή του αυτή στηρίζει στον τρόπο με τον οποίο το Προεδρείο δεν δέχτηκε την ψήφο των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων. Παρότι σε όλες τις ανάλογες διαδικασίες ψηφοφορίας κατά το παρελθόν οι Πρόεδροι συμμετείχαν, στη σημερινή (ιντερνετική) συνεδρίαση τους απέκλεισαν.
Και ενώ ξεκάθαρα ορίζεται πως ψηφίζουν για θέματα που αφορούν τους κατοίκους των κοινοτήτων τους και είναι γνωστό πως το ύψος των δημοτικών τελών είναι διαφορετικό στις κοινότητες του Δήμου Θερμαϊκού.
Έτσι με τον αποκλεισμό των Προέδρων αλλά και με 2-3 μη αναμενόμενες απουσίες δημοτικών συμβούλων το σκορ διαμορφώθηκε σε 16 - 14. Πλήρης ανατροπή σύμφωνα με την πρόβλεψη βάσει της δυναμικότητας των παρατάξεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης Θερμαϊκός Νέα Πορεία και πρώην δήμαρχος είναι σίγουρο πως θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Παραθέτουμε έγγραφα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας το σημερινό πραξικόπημα της διοίκησης Τσαμασλή. 













Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.