Μια, ειλικρινά δυνατή απάντηση επεφύλαξε η πένα του Γιώργου Χατζηβαλάση, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, στον Αντιδήμαρχο Κώστα Κούτουκα. Η ανακοίνωση λογικά εκφράζει και τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Θερμαϊκού, που επί μήνες, αφού μελέτησαν υπέβαλαν την πρόταση μείωσης των δημοτικών τελών και ανάγκασαν την διοίκηση Τσαμασλή στη μερική μείωση του 12%, όπως μας πληροφόρησε χθεσινή ανάρτηση του "αντ'αυτού", όπως ευρηματικά και με χιούμορ ονομάζει τον Κούτουκα η ανακοίνωση της ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:

Χτες το βράδυ έκανε την εμφάνιση του ο «αντ’ αυτού» με ένα μακροσκελές λογύδριο, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στα αναπάντητα. Μη μπορώντας ακόμα να ξεπεράσει την προσωπική του ήττα από τον άλλοτε Δήμαρχο Μηχανιώνας -γιατί αυτός ήταν ο πραγματικός αποδέκτης των ύβρεων του- με την αμετροέπειά του ατίμωσε το αξίωμα του ως αντιδήμαρχος οικονομικών, προσβάλλοντας το σύνολο της αντιπολίτευσης. Οι 4 δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 24% συνοδευόμενη και από Παράρτημα αναλυτικού υπολογισμού Εσόδων και Δαπανών για το 2021, με στόχο το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου.
Ασφαλώς στον νέο προϋπολογισμό θα χωρέσουν περισσότεροι άνθρωποι από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τους οποίους όλοι μεριμνήσαμε, αλλά αυτό γινεται λόγω της των κονδυλίων για την αντιμετώπιση του covιd-19, τα οποία -όπως έφερε στην επιφάνεια η παράταξη μας προ μηνός- η δημαρχία Τσαμασλή δεν μπόρεσε πειστικά να διεκδικήσει. Η πανδημία λειτούργησε σαν μεγενθυτικός φακός και κατέδειξε την ανεπάρκεια της διοίκησης του. 
Το αποτέλεσμα; Γνωστό! 

Από τους 119 δήμους της Ελλάδας, που έλαβαν ο καθένας ενισχύσεις εκατοντάδων χιλιάδων μέχρι και εκατομμυρίων Ευρώ, ο Δήμος Θερμαϊκού με καταγεγραμμένη την δεύτερη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα, βρέθηκε στην 13η θέση από το τέλος μαζί με τον δήμο… Σουλίου και το Παρανέστι της Δράμας(!) που παίρνουν τα λιγότερα χρήματα από όλους… Επισημαίνουμε ότι οι ενισχύσεις δόθηκαν με βάση τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασαν οι δήμοι και εν προκειμένω ο καθ’ ύλην αρμόδιος «αντ’ αυτού». 

Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος, όταν το 2011, ως τότε «αντ’ αυτού», χαράτσωνες τους δημότες με μια υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών κατά 24%!!! να έρχεσαι σήμερα, 10 χρόνια μετά, και να δηλώνεις πόσο περήφανος νιώθεις που θα εισηγηθείς την μείωση των δημοτικών τελών κατά 12%... Οι συμπολίτες μας θυμούνται πολύ καλά, ποιός έβαλε το χέρι του στην τσέπη τους και τώρα εμφανίζεται ως ελεήμων άρχοντας, με τα δικά τους χρήματα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δηλωσε προεκλογικά ότι “ντρέπεται” για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν τα νοικοκυριά και έταξε την μείωση τους κατά 24% από τον πρώτο χρόνο της εκλογής του. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι αυτή η δέσμευση του… «συνιστά προχειρότητα, μικροπολιτική ανευθυνότητα και εγγύηση για τσαρλατανισμό», όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος του.
Αφήστε τις ευκαιριακές περιστροφές. Γιαυτό τον ψήφισαν οι δημότες και αυτό οφείλει να κάνει!

Όσον αφορά την ρήση του Αβραάμ Λίνκολν «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, όχι όμως πολλούς για πολύ!» -αν και δεν είναι σίγουρο ότι το είπε- την επιστρέφουμε στον αποστολέα με την αιώνια απορία: Δεν μπορούμε να φανταστούμε, τι άλλο θα έλεγε ο Λίνκολν, αν είχε την δυνατότητα να γνωρίσει την διοίκηση Τσαμασλή!

Δράση Πολιτών
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.