Εν κρυπτώ και παραβύστω και η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού. Την δικαιολογία για τις κεκλεισμένων ιντερνετικών θυρών συνεδριάσεις, λόγω κορονοϊού,  επικαλείται για ακόμα μια φορά η διοίκηση Τσαμασλή.
Δυστυχώς οι δημότες αρκούνται σε έμμεση πληροφόρηση μέσω ανακοινώσεων των δημοτικών παρατάξεων ή των δελτίων τύπου της διοίκησης.
Τί κι αν η σημερινή συνεδρίαση θα αποφασίσει για την πολυσυζητημένη μείωση των δημοτικών τελών σε εποχή ένδειας και lockdown ;
Τί κι αν δεν κουνιέται φύλλο πρωτοβουλιών από την "επικοινωνιακού τύπου" διοίκηση Τσαμασλή, όταν πολλοί δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης βοηθούν άμεσα τους μαθητές στα μαθήματα που είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν από απόσταση, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους πολιτιστικών δράσεων και μαθημάτων διαδικτυακών. Και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν στο "ρόστερ" τους, βαρύγδουπες Αντιδημαρχίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στο Δήμο Θερμαϊκού ως φαίνεται αρέσκονται σε οριακού τύπου ενασχόληση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που ουδεμία σχεδόν χρησιμότητα έχει για τους πολίτες.
Πόσο δύσκολο άραγε είναι να είναι ανοιχτές μέσω διαδικτύου οι συνεδριάσεις; Και μάλιστα τώρα κυριαρχούντων των απαγορεύσεων;
Πόσο δίκιο έχει στην κριτική του ο Γιώργος Χατζηβαλάσης, επικεφαλής της Δράσης Πολιτών στη σημερινή του ανάρτηση;
Δείτε την και κρίνετε:


Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Σήμερα είναι μια από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας και έχει να κάνει με την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών (μείωση δημοτικών τελών), γιατί κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι Δήμος δεν υπάρχει χωρίς δημότες.
• Το ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα και ότι η υπόθεση του κορονοϊού έχει αλλάξει τις ζωές μας, δεν σημαίνει ότι σταματάμε να ασκούμε πολιτική για τους δημότες.
• Η ευημερία των πολιτών βασίζεται στο αύριο, με αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα!
• Ο εθελοντισμός στον Δήμο μας είναι κάτι που όλοι θέλουμε, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί μέσο και καταφύγιο για να ξορκίσει ο Δήμος τις υποχρεώσεις του.
• Από πέρσι τον Μάρτιο έχουμε καταθέσει σαν παράταξη ερωτήσεις - προτάσεις για τα Σχολεία κι ακόμα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις (εκτός αν θεωρούνται απαντήσεις τα λεγόμενα στη συνέντευξης του Δημάρχου, ότι έχει δώσει χρήματα στους διευθυντές των Σχολείων για να γίνει η τηλεκπαίδευση...).
• Ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έχει διατεθεί από την ΚΕΔΕ ειδική πλατφόρμα για να μπορούν να γίνονται δημοτικά συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα είναι μόλις το δεύτερο που πραγματοποιείται και μάλιστα «κεκλεισμένων των θυρών». Αντί να λειτουργήσει την παρεχόμενη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, ο Δήμος μας επέλεξε ένα άλλο σύστημα, που δεν διασφαλίζει πολλές από τις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως την αμεσότητα της ενημέρωσης και την διαφάνεια. Ενώ την Παρασκευή ζητήσαμε από την πρόεδρο του Δ.Σ. -για αυτήν την πολύ σημαντική συνεδρίαση- να είναι live για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει στο διαδίκτυο, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει σε αυτή τη συνεδρίαση και θα το δει για την επόμενη...
Τι κάνει λοιπόν η Αντιδημαρχία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης; Υπαρχει μόνο κατ’ όνομα ή για να βγαίνει να λέει σε συνεντεύξεις, ότι έφτιαξε εφαρμογές για τους πολίτες, που για να προστεθουν μερικά πεδία πέρασε σχεδόν ένας χρόνος;
Τελικά ποιος φοβάται τις δημοκρατικές διαδικασίες; Ποιός δεν θέλει την διαφάνεια για τα πεπραγμένα του Δήμου; Ποιός νομίζει ότι αυτός είναι το κράτος; Λοιπόν κ. Δήμαρχε, το μόνο που κάνετε εδώ και ένα χρόνο εσείς και οι συνεργάτες σας, είναι αναρτήσεις στο FB με ανούσια χαμόγελα και διαστρέβλωση της αλήθειας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.