Ποσοστό μικρότερο του 0,5% των πολιτών, που έκαναν και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, νόσησαν με την Covid-19, στοιχείο που συνιστά καλή ένδειξη, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας Σεργκέι Γκλαγκόλεφ.

«Προτρέχοντας, θα ήθελα να σας πω ότι ποσοστό μικρότερο του 0,5% όσων εμβολιάσθηκαν με τις δύο δόσεις του εμβολίου νόσησαν από την Covid-19.

Αυτό είναι πολύ καλό ποσοστό σε σχέση με την προληπτική αποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου», δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας μιλώντας κατά την διάρκεια επιστημονικής διάσκεψης.

Ο ίδιος είπε ότι «συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης παρουσιάσθηκαν περίπου στο 10% των εμβολιασθέντων εθελοντών, με την μορφή του πυρετού που δεν υπερβαίνει συνήθως τους 38 βαθμούς, ο οποίος πέφτει με την λήψη μη στεροειδών αντιπυρετικών σκευασμάτων. Μάλιστα πέφτει αρκετά με την λήψη παρακεταμόλης. Σοβαρές ανεπιθύμητες, απρόβλεπτες αντιδράσεις κατά την διάρκεια των κλινικών μελετών δεν παρουσιάσθηκαν».

Σύμφωνα με τον Γκλαγκόλεφ, το ρωσικό «εμβόλιο διαθέτει πολύ καλό προφίλ ασφαλείας», «παρατηρήθηκαν περιστατικά αντιδράσεων», τα οποία όμως περνούν μετά από 1-3 ημέρες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, συμμετέχουν περίπου 24.000 εθελοντές.

«Τα ενδιάμεσα στοιχεία έδειξαν ότι ο κίνδυνος (μόλυνσης από κρονοϊό) την 42η ημέρα μειώνεται περισσότερο από 92%», προσέθεσε.

Ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα ότι «στο πολύ προσεχές μέλλον … αναλυτικά στοιχεία για τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου θα δημοσιευθούν στα επιστημονικά έντυπα και στις ξένες επιστημονικές επιθεωρήσεις».




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.