Πέρασαν 16 μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της η σημερινή διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Χρόνος που εξαντλεί κάθε μορφή ανοχής, λόγω προσαρμογής, που απλόχερα προσφέραμε όλοι μας.

Τώρα όμως είναι ο καιρός να ζητηθούν ευθύνες για την ανεπάρκεια και αδιαφορία που δείχνει με την στάση της και έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση μέχρι και την ακύρωση σπουδαίων έργων, που περιμένουν την ολοκλήρωση τους.

Έργα που η δική μας διοίκηση οραματίστηκε, μελέτησε και ενέταξε σε προγράμματα ευρωπαϊκά και εθνικά εξασφαλίζοντας τους αναγκαίους πόρους.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021,που πρόσφατα συζητήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε ό,τι τίποτε από τα τόσα πολλά έργα που παραδώσαμε, δεν προχώρησε ούτε βήμα. Λειτουργία απόλυτα αναποτελεσματική, με χαμηλά αντανακλαστικά και κάτω από τον πήχη των πιο ήπιων προσδοκιών.

Συγκεκριμένα:

1.Στην Ν.Μηχανιώνα, για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Αλιείας, στο πρώην κτίριο ΔΙΑΣ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2.500.000€ από 19.3.2019,όπως και η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας με έτοιμη την χρηματοδότηση 380.879€,απο 09/4./2019, δεν "κουνήθηκε" ούτε φύλλο.

2.Στο Μεσημέρι, το αποχετευτικό δίκτυο και η ανάπλαση του κέντρου με εξασφαλισμένα κονδύλια 6.000.000€ και 491.000€ αντίστοιχα, επικρατεί "σιγή ιχθύος".

3. Στην Αγ. Τριάδα, το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου π/υ 2.500.000€, με τους πόρους στα ταμεία του δήμου περιμένει στωικά 1,5 χρόνο να ξεκινήσει.

4.Ν.Επιβάτες και Αγ. Τριάδα, αναμένουν την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης π/υ 1.500.000€. Έργο που πετύχαμε να χρηματοδοτήσουμε, εξασφαλίζοντας την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του νερού για τους κατοίκους.

5.Στην Επανομή εξαντλήθηκε η υπομονή των κατοίκων με την ανήκουστη καθυστέρηση των έργων, Ανάπλαση εισόδου Επανομής και ασφαλτόστρωση γηπέδου - σχολείο φύσης, δημοπρατημένων από την διοίκηση μας που ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν.

6.Στο Αγγελοχώρι το εγκεκριμένο έργο(24.3.2019) 402.000€, ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού( στροφή Κάβου ως Αλυκές),είναι ακόμη σε θέση αναμονής.

7.Τα έργα αποκατάστασης ζημιών σε Ν.Μηχανιώνα, Επανομή, Αγ. Τριάδα, Ν. Επιβάτες που προκάλεσε η θεομηνία με εξασφαλισμένους πόρους από το Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης καρκινοβατούν.

8. Η επισκευή και η συντήρηση σχολικών κτιρίων που εντάξαμε στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" με π/υ 315.000€ δεν ξεκίνησε, ούτε φυσικά λειτούργησαν ακόμη τα 2 νέα σχολεία στην Περαία που κατασκευάσαμε.

9. Η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΑΜΕΑ για τις παραλίες π/υ 120.000€ ποσό που εγκρίθηκε στις 4/2/2019 αναμένει να υλοποιηθεί.

Ευτυχώς το έργο του OPEN MALL έχει εταίρο το επαγγελματικό επιμελητήριο που θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του για να μη χαθεί ένα εμβληματικό έργο π/υ 1.770.000€ που με κόπο εξασφαλίσαμε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.