Αποστόλης Μαράκης, Δήμητρα Κορκολιού, Γιώργος Σαμπορδάνης: τρεις εργαζόμενοι του ΟΤΕ κ της Cosmote, που το τελευταίο διάστημα έχουν υποβληθεί σε εξουθενωτική μεταχείριση από την Εταιρία, μιλούν.
Με αξιοπρέπεια διεκδικούν τη ζωή τους και τη δουλειά τους.
Αύριο κρίνεται αν θα επικυρωθεί η πειθαρχική απόλυση των 2 από αυτούς. 

Εν μέσω lockdown, η Εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. και COSMOTE προβαίνει σε εργασιακές εκκαθαρίσεις, με κατασκευασμένα πειθαρχικά και παραπομπές ενώπιον πειθαρχικών συμβουλίων, στα οποία υποχρεώνουν εργαζόμενους να μεταβούν, ενώ δεν προβλέπεται καν τέτοια εξαίρεση μετακίνησης. 

Διενεργούν τις συνεδριάσεις χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο του συνηγόρου, του πειθαρχικώς κατηγορούμενου ή/και του μάρτυρα υπεράσπισης, με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας. 

Στις 18/11/2020 έγιναν 2 τέτοιες παράνομες συνεδριάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ΟΤΕ ΑΕ, που κατέληξαν στην απόλυση οικογενειάρχη, με 32 χρόνια υπηρεσίας, ο οποίος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, και στην απόλυση εργαζομένου, με 15 χρόνια υπηρεσίας, ο οποίος, σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις, υπέστη εργασιακό burn out, που του προκάλεσε κατάθλιψη, υπέρταση, κρίσεις πανικού και αυτοκτονικές σκέψεις.

Αύριο 16/12/2020 είναι προγραμματισμένη νέα πειθαρχική συνεδρίαση, σε δεύτερο βαθμό. 

Με δεδομένο ότι η Εταιρία αδιαφόρησε μέχρι σήμερα επιδεικτικά για τη νομιμότητα, τα υγειονομικά μέτρα, τα εργασιακά δικαιώματα, ακόμη και την ψυχική και σωματική υγεία ανθρώπων, σε περίοδο κατά την οποία η Κυβέρνηση προσκαλεί σε σεβασμό των μέτρων και σε προστασία των θέσεων εργασίας, η σαφής εντύπωση που δίδεται είναι ότι η Εταιρεία δρα με κυβερνητική κάλυψη και κυβερνητικές πλάτες.

Αναμένονται συνεπώς οι απαντήσεις των αρμοδίων, που μέχρι σήμερα σιωπούν εκκωφαντικά, αλλά και των σωματείων των εργαζομένων, που επίσης μέχρι σήμερα, δια των εκπροσώπων τους στα Πειθαρχικά, σιωπούν και νομιμοποιούν αυτήν την κατάσταση.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.