Κάποιος ευφάνταστος σημερινός Αίσωπος θα μπορούσε να φτιάξει μια μυθοπλασία που θα μπορούσε να συγκινήσει ζωόφιλους και μη.
Εμείς αρκούμαστε στην έκπληξη που μας προκάλεσε ο σφιχτός εναγκαλισμός του ποδιού ενός φοινικόπτερου από ένα χταπόδι, στα ρηχά νερά της παραλίας της Ποτίδαιας. Ο λόγος που συνέβη αυτό παραμένει ανεξήγητος.
Τα μέλη της ομάδας  "Δράση για την Άγρια Ζωή" (Action for wildlife) όμως, που έπεσε στην αντίληψή τους το παράδοξο γεγονός έδρασαν άμεσα κι αποτελεσματικά.
Ας δούμε την ανάρτησή τους, συνοδευόμενη από σχετικές φωτο:


Επιστρέφοντας από τις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών, την ώρα που διασχίζαμε τη διώρυγα της Ποτίδαιας, παρατηρήσαμε ένα Φοινικόπτερο να πνίγεται μέσα στη θάλασσα, Αμέσως αλλάξαμε πορεία και κατευθυνθήκαμε στο σημείο για να το σώσουμε. Πιστεύαμε ότι είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, αλλά η πραγματικότητα ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Αν δεν το βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια δεν θα το πιστεύαμε. Ένα χταπόδι είχε τυλιχτεί σφιχτά γύρω από το ένα πόδι του πουλιού και προσπαθούσε να το πνίξει. Μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να βγάλουμε το χταπόδι πάνω από το πουλί. Όταν το απεγκλωβίσαμε, το χταπόδι όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε προκειμένου να κρυφτεί, αλλά μας ακολουθούσε. Πιθανολογούμε ότι το Φλαμίνγκο δεν είναι πλήρως υγειές, και ίσως για αυτό έπεσε θύμα του χταποδιού, αλλά αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς σήμερα το βράδυ μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας, στη Σίνδο. Όπως και να χει, το γεγονός είναι απίστευτο!




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.