Κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, βραβεύονταιαπό τον Δήμο Θερμαϊκού οι αριστούχοι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς από τη Διοίκηση Τσαμασλή να προσπεράσει το γεγονός της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν και αυτή τη χρονιά τα Λύκεια μας και, έτσι, αποφασίστηκε να επιβραβευθούν οι πέντε (5) αριστούχοι μαθητές, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις (ένας από κάθε Λύκειο), στο πρόσωπο όλων όσοι πέτυχαν την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η βράβευση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, περιλαμβάνει ένα έντυπο-έπαινο από τον Δήμο και μία χορηγία εφάπαξ από το Κτήμα Γεροβασιλείου, ύψους 1000 ευρώ για κάθε μαθητή. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία να θεσπιστούν, εφεξής, χρηματικά βραβεία για όλους τους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου μας σε Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας μας, αφού διανύουμε μία δύσκολη οικονομικά εποχή και αυτή η χορηγία, ασφαλώς, θ’ αποτελέσει μία «ανάσα» για τους γονείς τους.

Στο Δήμο Θερμαϊκού έχουμε πέντε (5) ΓΕΛ-ΕΠΑΛ οπότε και θα βραβευτούν ισάριθμοι μαθητές που βρίσκονται στο δρόμο της ακαδημαϊκής αριστείας.

1. 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού: Γεώργιος – Παναγιώτης Λυμπέρης του Παναγιώτη

2. 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού: ΧιονίαΝάνου του Χρήστου

3. ΓΕΛ Νέας Μηχανιώνας:ΝικόλαοςΧατζημπιρμπιλός του Ιωάννη

4. ΓΕΛ Επανομής: Κωνσταντίνα Μαργαρίτη του Νικολάου

5. ΕΠΑΛ Επανομής: Αγγελική Ανδρεάδου του Ναούμ

Δηλώσεις Δημάρχου, Γεωργίου Τσαμασλή

«Τα Ελληνικά Γράμματα ανθίζουν χάρη σε αυτά τα παιδιά! Με σύμμαχο τον «άγνωστο» βοηθό τους, το Ταλέντο τους… το βροντόφωνο «θέλω» τους, τη δύναμη του ψυχισμού τους, δηλαδή τηνΤόλμη τους… και μία «αόρατη θεά», ένα άθροισμα συμπτώσεων, τηνΤύχητους, κατάφεραν να επιτύχουν τον, έως τώρα, στόχο τους. Εύχομαι, ολόψυχα, τα τρία «Τ» της επιτυχίας τους, σύμφωνα με τον Εθνικό ποιητή μας, τον Οδυσσέα Ελύτη, να τους ακολουθούν σε όλο το διάβα της ζωής τους.

Σε ό,τι αφορά στη χειρονομία του Δ.Σ. του Κτήματος Γεροβασιλείου οφείλω να τονίσω πως η ανιδιοτελής αυτή προσφοράτου αποδεικνύει την αγάπη για τη νεολαία του τόπου μας, τη γενναιοδωρία και το ενδιαφέρον για τα πρώτα έξοδα των νέων φοιτητών και φοιτητριών, που ξεκινούν τη νέα σελίδα του βιβλίου της ζωής τους σε μία οικονομικά δύσκολη εποχή για όλους μας και, κυρίως, για τους γονείς τους. Τους ευχαριστώ πολύ».

Δηλώσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. «Κτήμα Γεροβασιλείου – Οινοποιία Α.Ε.», Ευάγγελου Γεροβασιλείου

«Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Κτήματος Γεροβασιλείου και της ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας, αποφασίσαμε να καθιερώσουμε ένα βραβείο για τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους του Δήμου μας. Μία συμβολική κίνηση, στη μνήμη των γονιών μου, Αργύρη και Μαριάνθης Γεροβασιλείου, που τόσο αγαπούσαν τα Γράμματα, σε μία εποχή που η πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν ήταν εύκολη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, επικροτούμε την προσπάθεια όλων των παιδιών και επιβραβεύουμε την αριστεία».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.